Vojenský analytik: Kdyby jsme byli v 50-tých letech, Clintonové by hrozilo elektrické křeslo

Sebastian Gorka, vojenský analytik a bývalý top poradca prezidenta Trumpa, porovnal potenciálne zločiny spojené s Obamovou administratívou, DNC a Ruskom s tými, ktoré počas studenej vojny spáchali Julius a Ethel Rosenbergoví – odsúdení za špionáž a popravení prostredníctvom elektrického kresla.

Pri riešení prebiehajúceho vyšetrovania týkajúceho sa amerických úradníkov, ktorí schválili predaj amerického uránu do Ruska a jeho dôsledky týkajúce sa národnej bezpečnosti, Gorka vyhlásil: “Ak by sa to stalo v päťdesiatych rokoch minulého storočia, ľudia by boli obvinení z vlastizrady.”

“Toto je ekvivalentné tomu, čo spravili Rosenbergovci, a tí dostali elektrické kreslo – premýšľajte o tom,” pokračoval. “Odovzdávanie jadrových znalostí našim nepriateľom, to je to, o čom hovoríme.”

Okrem záležitostí týkajúcich sa uránu Gorka identifikoval financovanie Clinton-DNC z uniknutej dokumentácie “peegate” založenej na tzv. ruskej dezinformácii, ktorú vytvorila britská politická konzultačná spoločnosť Fusion GPS. Tú využil bývalý vedúci FBI James Comey ako základ na spustenie dlhodobého vyšetrovania “ruského vplyvu na voľby”, vedeného Robertom Muellerom.

“Koľko príbehov je falošných, koľko pochádza z Moskvy a koľko vypustila spoločnosť Fusion GPS? To sú štyri škandály za týždeň,” povedal Gorka.

Dan Bongino, bývalý federálny vyšetrovateľ a agent tajnej služby pre rodinu Clintonovcov, tvrdil, že tieto potenciálne priestupky a ich následky by mohli natrvalo zmeniť americkú politiku.

“Ako to, že to nie je škandál storočia?” Spýtal sa Bongino počas vystúpenia na Fox and Friends. “Ak by sa tieto informácie použili na súde ako dôkaz na odpočúvanie členov Trumpovej kampane – až potom by to bol škandál? Používala FBI falošnú ruskú informáciu úmyselne?”

Právny analytik Gregg Jarrett identifikoval najmenej 13 trestných činov, z ktorých mohla byť Hillary Clintonová obvinená v súvislosti s jej účasťou na kontroverznej uránovej dohode, vrátane závažných zločinov a špionáže.

“Mohla by byť obžalovaná zo šiestich zákonov o korupcii – sú to všetko zločiny,” povedal Jarrett. “Mohla by byť tiež obvinená z vydieračstva a za to, že použila svoju charitu ako zločinecký podnik. A potom tu sú všetky tie e-maily – to je minimálne na špionáž.”

“A teraz táto najnovšia informácia… Nemôžete zaplatiť cudzinca vo vzťahu k politickej kampani. Zdá sa, že DNC kryli vo svojich správach o zverejňovaní informácií, ktoré by mohli byť tiež trestné.”

Prezident Trump sa vo viacerých rozhovoroch zaoberal dokumentáciou a nazval ju “zdiskreditovanou” a “hanebnou”.

(JRu, hlavnespravy.sk)

Přejít nahoru