Skandál v berlínské policii! Nahrávka o budoucích policistech z řad migrantů: “Vytváříme druhořadou zkorumpovanou policejní složku.”

Nemecká polícia má vážny problém. Do médií unikla nahrávka z berlínskej policajnej akadémie, na ktorej inštruktor hovorí o problémoch so žiakmi pochádzajúcimi z imigrantského prostredia.

Inštruktor si sťažuje na to, že poslucháči tureckého a arabského pôvodu nerešpektujú učiteľov, ignorujú výučbu, ich vyjadrovacie schopnosti sú tak úbohé, že je problémom im porozumieť, niektorí majú problém vyjadrovať sa a písať v nemčine, na pokarhanie či vylúčenie z hodiny reagujú agresívne rozbíjaním vecí a vyhrážkami.

Berlín sa snaží naberať do policajného zboru práve ľudí z imigrantského prostredia, od ktorých si sľubuje zaistenie policajného dohľadu v problematických štvrtiach s veľkým podielom prisťahovalcov.

„Nikdy som nič také nezažil. Trieda vyzerala ako peklo, polovica Arabi a Turci, drzí ako čerti. Hlúpi. Nevedeli sa vyjadrovať. U dvoch, alebo troch nechýbalo málo a knockoutoval by som ich, pretože iba vyrušovali a doslova spali. Nemeckí kolegovia tvrdili, že sa im vyhrážali násilím,” hovorí policajný inštruktor na nahrávke. Inštruktor ďalej tvrdí, že bol “šokovaný a vystrašený”.

Na nahrávke môžeme ďalej počuť : “Vytvárame druhoradú skorumpovanú policajnú zložku. Mám z nich strach, kolegovia tiež. Chodím do práce len s najväčším sebazaprením a zhnusením. Toto nie sú budúci kolegovia ale nepriatelia. Máme nepriateľov vo vlastných radoch. Nikdy som v triede nezažíval takú nenávisť.” Nepriatelia vo vlastných radoch, je tiež názov, pod ktorým publikoval Die Welt článok  o šokujúcich pomeroch v berlínskej polícii.

Berlínska polícia po tom, čo sa špekulovalo, že nahrávka je hoax, potvrdila jej pravosť. Policajný hovorca Thomas Neuendorf, povedal, že i keď má výhrady k tónu inštruktora, chápe situáciu úplného pracovného preťaženia, v ktorej sa daný inštruktor nachádza.

Die Welt prináša i výpovede ďalších zdrojov z policajného prostredia. “Hlavný problém je so žiakmi arabského, afgánskeho a tureckého pôvodu. Chýba im akýkoľvek rešpekt k nadriadeným a sú neskutočne arogantní. Týchto ľudí predsa len tak nemôžeme vypustiť na občanov.“

Ďalší zo zdrojov uvádza, že u berlínskej polície slúžia rodinní príslušníci arabských kriminálnych gangov. “Vieme, že u týchto ľudí je rodina viac než čokoľvek iné,” cituje list.

Iný zdroj informoval o zážitku, keď jeden z týchto poslucháčov vyčítal svojej nemeckej kolegyni, že sa vo svojom voľnom čase oblieka “príliš západne”.

Zverejnenie nahrávky bol však  iba začiatok. Die Welt zverejnil i  ďalšiu sériu odhalení v článku s názvom “Je to ako vo väzení. Vládne právo silnejšieho”. Článok sa venuje internej správe berlínskeho policajného vedenia, záznamu z porady z augusta 2017.

V článku sa spomína okrem už vyššie uvádzaných problémov i pohŕdavé správanie sa voči ženám, neznalosť plávania a neochoty sa to naučiť. Niektorí poslucháči sa dokonca odmietajú sprchovať inak, než oblečení. Ďalej je to neistá použiteľnosť poslucháčov v období pôstneho mesiaca ramadán.

Do redakcie die Welt sa ozvali i ďalší svedkovia, z ktorých list cituje: “Máme najhoršiu mieru objastnenosti v celom Nemecku, nárast trestnej činnosti o 15 percent, na niektorých miestach Berlína sa už díleri drog ani neobťažujú schovávať svoje aktivity.”

“V jedálni sú pomery ako vo väzení. Všetci sa rozdeľujú k stolom podľa národnostného pôvodu. Tam Arabi, tam Rusi, Poliaci a nakoniec si nejako sadneme i my. Pri vydávaní jedla sa predbieha, vznikajú bitky, vládne právo silnejšieho. Hádže sa jedlom, upratovačky sú obťažované a šikanované. Stráca sa nám vybavenie.“

Situáciu asi najlepšie vystihuje táto výpoveď: “Každý nad 35 rokov koho poznám, premýšľa nad predčasným dôchodkom. Drží nás tu jedine to, že musíme platiť hypotéky.“

Kvôli obvineniam z infiltrácie berlínskej polície organizovanými arabskými gangami, zvolala CDU a FDP mimoriadnu schôdzu berlínskej vlády.

Tlačový hovorca CDU, Burkard Dregger sa vyjadril, že sociálne demokratický minister vnútra pre Berlín musí brať tieto obvinenia z infiltrácie arabským organizovaným zločinom vážne.

„Požadujeme zvláštnu schôdzu vnútornej komisie o negatívnom vývoji na policajnej akadémii,“ uviedol hovorca.

(JRu, hlavnespravy.sk)

Přejít nahoru