Co pomohlo Clintonové převzít moc v Demokratické straně?

S překvapením se čtou paměti bývalé předsedkyně DNC Donny Brazile, jak Hillary Clintonová převzala Demokratickou stranu a “vyšachovala“ Bernieho Sanderse. Píše autor článku v American Thinker.

Podle Donny Brazile se Demokratický národní výbor (DNC) rozpadal už pod vedením zástupce Floridy Debbie Wasserman Schultzové. Tato hrozná situace představovala ideální scénář pro Clintonovou, která se chystala ovládnout stranický aparát tím, že splatila dluh zhruba 20 milionů dolarů. Ale na oplátku DNC provedla písemnou, i když skrytou dohodu, která převedla Clintonové finanční prostředky, strategii a získané peníze – to vše ve prospěch Clintonové a na úkor senátora Bernieho Sanderse, jejího hlavního oponenta.

Stalo se  ještě víc podvodů a shromažďování peněz. Byla to chytrá a komplikovaná strategie, ale tady je jednoduchá verze. Během společných akcí Nadace Clintonových a DNC, které se konaly v celé zemi, získala Nadace více než 82 milionů dolarů.

Clintonová, která ovládala personální obsazení Demokratické strany, rozpočet, data, analytiku, poštovní zásilky a peníze, dokázala porazit Sanderse při  nominaci do bojů o post prezidenta.  DNC, která měla zůstat neutrální, byla Clintonovou řízena.

Zdá se, že není pochyb o tom, že Clintonová zmanipulovala volební proces v Demokratické straně.

V podstatě Clintonová si koupila cestu vedoucí k moci, protože měla více peněz než Bernie Sanders. Bernieho malá „peněžní hromada“ složená dárci se ukázala jako neodpovídající milionům dolarů Clintonové. Miliony a miliony pocházely z transakcí z Nadace.

Účetní kontrola Nadace byla mimořádně nepravidelná a výdaje fondu byly označeny jako „osobní náklady“, což by mohlo znamenat cokoli, včetně financování kampaně Clintonové a pomoci DNC. Nadace Clintonových zcela pravděpodobně financovala  prezidentskou kampaň a záchranu DNC. Proto, jak upozorňuje Jarrett, by měl být jmenován zvláštní výbor, který by se zaměřil na její činnost.

Vzhledem k rozsahu mezinárodních aktivit  Nadace, včetně 145 milionů dolarů spojených s Ruskem, které přišly v důsledku prodeje uranu, by to mohlo znamenat, že Clintonové převzetí DNC bylo skutečně financováno ze zahraničí, ať už vědomě nebo ne. To může znamenat, že ruské peníze skutečně umožnily Hillary, aby mohla kontrolovat DNC, a tak na úkor Sanderse získala  nominaci.

Převzalo moc na DNC Rusko nebo Hillary? Proč takový křik Clintonové a zaklínání, že nebyla žádná tajná dohoda s Ruskem?

(JRu, prvnizpravy.cz)

Přejít nahoru