Stále více lidí se nestěhuje z východní Evropy na západní, ale naopak!

„To, o  čom by sa mnoho ľudí pred niekoľkými desaťročiami ani neodvážilo snívať, sa stalo skutočnosťou: čoraz väčší počet ľudí sa nesťahuje z východnej Európy do západnej, ale naopak.“

To je vyjadrenie z článku venovanému novodobému fenomému, kedy  sa obyvatelia vyspelých západoeurópskych krajín rozhodujú pre život v krajinách post-socialistickej východnej Európy. Článok priniesol  spravodajský portál Voice of Europe.

Ako príklad uvádza autor článku holandskú rodinu Bastiaensen, ktorá vlastnila víkendový dom v Maďarsku a uvedomila si, že Budapešť je bezpečnejšie mesto pre život, než Amsterdam. Spolu s kombináciou nízkych daní  a neexistenciou masovej i migrácie z moslimských krajín, to bol dôvod prečo sa rozhodli natrvalo usadiť v Maďarsku.

Holandská rodina vysoko vyzdvihuje politiku maďarského premiéra Orbána: “Viktór Orbán kladie  záujmy Maďarov na prvé miesto a vďaka vynikajúcej kontrole hraníc nemáme obavy z teroristického útoku.“

Rodina takisto uvádza, že najmenej ďalšie tri  holandské a belgické rodiny kúpili domy v blízkosti mesta Csemö. “Všetci naši susedia sú Holanďania a je to príjemné mať vedla seba ďalších Holanďanov,“ cituje portál vyjadrenie rodiny.

Trend potvrdzujú aj realitné kancelárie. Holandský realitný agent Robert Kemers uvádza, že v Maďarsku žije minimálne tisícka Belgičanov.“ Po každom teroristickom útoku vidíme nárast návštev našej webovej stránky.“

Nie sú to iba Holanďania a Belgičania, ktorí „sa dívajú na Maďarsko ako bezpečný prístav“ ale aj Nemci a obyvatelia Škandinávie. K nim sa  pomaly pridávajú aj Rakušania.

Nemecký realitný agent Ottmar Heide uvádza že 8 z 10 ľudí, ktorí ho kontaktujú  hovoria, že chcú oputiť Nemecko, kvôli jeho migračnej politike.

Ďalší, tenotkrát belgický realitný agent tvrdí, že každý druhý potenciálny klient uvádza, že uteká pred migračnou politikou a potrebuje dom v Maďarsku.

Článok sa končí rečníckou otázkou, či práve títo ľudia, ktorí utekajú pred nefungujúcim multikultúrnym projektom, nie sú skutočnými utečencami.

(JRu, hlavnespravy.sk)

Přejít nahoru