Šokující zprávy od Kájíneka: “Pokud bych nedostal milost, dávno bych byl v Karibiku”

Najznámejší český väzeň Jiří Kajínek odsúdený za dvojnásobnú vraždu v roku 2000 ušiel z väzenia a stal sa ešte známejšou tvárou, ako bol predtým. Ďalšie prekvapenie priniesla milosť prezidenta Miloša Zemana na jar 2017. Sám Kajínek teraz tvrdí, že ak by nedostal milosť, plánoval znovu útek.

Na doživotie odsúdený Kajínek sa dostal z väzenia vďaka prezidentskej milosti, no podľa jeho vlastných slov, nespoliehal sa na ňu, informuje Extra.cz.

“Ak by som nedostal milosť, už by som dnes bol v Karibiku. Bolo to dlho pripravené. Ale utekajte z väzenia, keď vám niekto sľubuje, že sa to vyrieši, že sa na slobodu dostanete legálne. Ale pretože sa nič nedialo, určil som si termín, dokedy počkám,” uviedol Kajínek s tým, že v Karibiku má známych, ktorí by mu pomohli.

Bojí sa však, že niekto sa mu bude chcieť pomstiť, a preto si necháva detaily o úteku pre seba. “Proste to bolo veľmi blízko a bol som pevne rozhodnutý, že po tých 17 rokoch, keď si zo mňa všetci robili srandu, utečiem. No a potom prišiel Miloš Zeman, ktorý v Čáslave vyhlásil, že v mojom prípade uvažuje o milosti.”

Kajínek nechcel stráviť zvyšok života vo väzení, útek mal byť jeho “majstrovským kúskom” na záver.

(JRu, svetkolemnas.info)

Přejít nahoru