Obyvatele Aljašky vyzvali k přípravě na jaderný útok od Severní Koreje!

Člen výboru pro havarijní plánování na Aljašce Jeremy Zidek vyzval místní obyvatele, aby se připravili na jaderný útok KLDR, včetně uskladnění protiradičních léků, informoval The Daily Mail.

Zidek rovněž doporučil, aby si doma vytvořili zásoby vody, připravili si světla a rádio.

„To, co doporučujeme, je stejné jako to, co bychom udělali při přípravě na jakoukoli jinou katastrofu,” uvedl člen výboru. Podle něj během jaderného útoku nemusí být čas na evakuaci, takže „nejlepší rada je ukrýt se a počkat na konec útoku”.

Nedávno ve Fort Greeley na Aljašce Spojené státy dokončily nasazení pozemních raket určených k sestřelování raket ze Severní Koreje a Íránu.

Konfrontace mezi Pchjongjangem a Washingtonem se zintenzivnila na pozadí vojenských cvičení Spojených států a Jižní Koreje zaměřených na vyzkoušení úderu na KLDR v případě války. Pod záminkou hrozby z KLDR je v Jižní Koreji umístěno asi 28 tisíc amerických vojáků. Pchjongjang se obává útoku Washingtonu a zvyšuje svůj jaderný a raketový potenciál navzdory přísným sankcím Rady bezpečnosti OSN. Navíc se stupňují vzájemné vyhrůžky. Naposledy prohlásil americký prezident USA Donald Trump, že USA „nedovolí“ Severní Koreji vlastnit jaderné zbraně.

Při těchto informacích si může svět jen s mrazením pomyslet: „Ti šílenci jsou schopni to spustit“.

(JRu, prvnizpravy.cz)

Přejít nahoru