Co dělají média, aby informovala o řešení krizových situací? Mlčí!

Poslední listopadovou středu se v Míčovně Pražského hradu konala celostátní odborná konference BEZPEČNOST – PODMÍNKA SVOBODY A PROSPERITY. V jejím úvodním bloku promluvil i bývalý generální ředitel HZS ČR Miroslav Štěpán.

Bývalý šéf Hasičského záchranného sboru České republiky pohovořil na téma Krizové situace a jejich řešení v součinnosti s občany.

Miroslav Štěpán se v průběhu svého vystoupení zaměřil i na předávání informací o řešení krizvých situací.

“Copak děti, ty se s tím mohou seznámit prostředictvím škol, ale jak informovat ostatní veřejnost? Co děla veřejnoprávní édia? Mlčí,” zeptal se a hned si odpověděl Miroslav Štěpán.

“Jednal jsem s ředitelem České televize o možnostech informovat veřejnost o civilní obraně a řešení krizových situací a on mi odpověděl, kolik má na výrobu těchto pořadů přinést peněz. To bylo na trestní oznámení,” podělil se Miroslav Stěpán se svými zkušenostmi s veřejnoprávními sdělovacími prostředky, které by se této  problematice měly  dlouhodobě věnovat. Ostatně každodenní události, které se stávají po celém světě to potvrzují.

“Nebylo dobře, že se zrušila základní vojenská služba,” má jasno generál Štěpán a ve svých úvahách o zajištění hlídání životně důležitých objektů má oprávěné obavy.

“Armáda i se svými zálohami by nestačila ohlídat ani ta nejdůležitější místa pro energetiku a to tu má ještě   plyn a vodu,” řekl zcela vážně generál ve svém vystoupení.

(JRu, prvnizpravy.cz)

 

Přejít nahoru