V Německu se děsí žen i dětí, které přícházejí z Iráku a Sýrie!

Ženy a děti, které přicházejí do Německa ze Sýrie a Iráku, kde působí teroristická skupina „Islámský stát“, mohou být hrozbou.

O odkazem na rozhovor s DPA šéf Federálního úřadu pro ochranu ústavy (kontrarozvědky) Hans-George Maassena, to uvedla agentura RIA Novosti. Jeho prohlášení zřejmě německou veřejnost moc neuklidní.

„Musíme sledovat návrat žen, mladistvých a dětí. V souvislosti s výsledky místních bojových činností mohou militanti usilovat o přemístění rodiny na bezpečné místo, vrátit je na Západ. V případě, že jsou Němci, pak mají zákonné právo vstoupit do Spolkové republiky Německo,” řekl Maassen agentura RIA Novosti.

Podle něj nebezpečím jsou ty děti, kterým „vymyli mozky v tzv. školách v regionech kontrolovaných IS, jsou velmi radikalizované”. Tyto děti a dospívající „mohou být někdy nebezpečné”, varoval Maassen a dodal, že „považujeme také některé ženy za nebezpečné”.

„Ženy, které žijí v oblastech kontrolovaných IS, se často tak radikalizují a tak silně ztotožňují s ideologií IS, že je můžeme skutečně nazvat džihádistkámi. To nemusí vždy znamenat, že jsou připraveny k provádění útoků.. Ale my také musíme sledovat tyto ženy,” dodal Maassen.

(JRu, prvnizpravy.cz)

Přejít nahoru