Americký generál vyzval armádu k přípravě na válku s Ruskem!

Velitel americké námořní pěchoty v Norsku, generál Robert Neller, varoval armádu, že v tomto regionu by mohl začít „obrovský boj”, uvedl portál Military.com.

Neller nevyloučil, že by podřízení mohli být brzy předislokováni, zatímco přítomnost USA v regionu bude rozšířena. „Doufám, že se mýlím, ale přichází válka. Díky vaší přítomnosti se zde účastníte boje, informačního boje, politického boje,” prohlásil.

Generál vysvětlil, že v blízké budoucnosti se bude soustředit na Pacifik a Rusko.

Jeho slova podle portálu doplnil velitel pozemních sil Ronald Green: „Jen si vzpomeňte, proč jste tady, sledují vás, když je sledujete vy je, máme zde 300 mariňáků, mohli bychom toto číslo zvýšit na 3000 během noci.”

Pozice, podle níž je Rusko jednou z hlavních hrozeb, je stanovena v nové strategii národní bezpečnosti USA, která byla zveřejněna 18. prosince. Dokument uvádí, že Rusko, Čína, KLDR, Írán a Blízký východ jsou hlavními zdroji hrozby.

Jednotky americké armády jsou v Norsku od ledna letošního roku. Jedná se o první nasazení zahraničních vojsk ve státě od druhé světové války. Ve skandinávské zemi jsou námořníci cvičeni k tomu, aby bojovali v náročných klimatických podmínkách.

(JRu, prvnizpravy.cz)

Přejít nahoru