Pokud se Ukrajinci rozhodnout prorazit naše linie, umřou!

Srbský dobrovoľník – sniper Dejan Berič s prezývkou Deki, ktorý od roku 2014 bojuje na strane Donecka okomentoval na portáli rusvesna posledné aktivity Ukrajincov na línii frontu. Dejan Berič má za sebou dlhú bojovú minulosť, bojoval už ako sniper v juhoslovanskom konflikte proti moslimom z Bosny, Albáncom či Chorvátom.

Podľa Beriča opolčenci s Donbasu a Luhanska vnímajú ukrajinské narušovania prímeria už ako samozrejmosť. Berič okomentoval aj posledné ostreľovanie delostrelectvom zo strany Ukrajincov. Podľa Beriča, opolčenci by vnímali ako vážne narušenie dohôd ukrajinské ostreľovanie, ktoré by trvalo viac ako 48 – 72 hodín. Väčšinu ostreľovaní majú na svedomí opití Ukrajinci, ktorí strieľajú v stave alkoholického opojenia a ktorí zámerne provokujú.

Podľa Beriča politici v Kyjeve zámerne vyostrujú situáciu a vykonávajú priame rozkazy Američanov. Väčšina ukrajinských vojakov sa obáva útoku na pozície separatistov, pretože mnohí z nich ešte stále nezabudli na výprask, ktorý utrpeli v Ilovajsku či Debalceve. V prípade útoku na dobre opevnenú frontovú líniu budú mať podľa Beriča Ukrajinci veľmi vysoké straty.

https://youtu.be/tmq4Jzde0eI

“My mlčíme a držíme sa. Snažíme sa neodpovedať na ukrajinské porušovanie prímeria, no nie vždy je to možné. Na línii frontu Ukrajinci podnikajú ojedinelé akcie, ktoré vykonávajú ich diverzné skupiny, k mohutnejšej ofenzíve sa Ukrajinci nechystajú. Ak sa však rozhodnú zaútočiť, čaká ich adekvátna odpoveď. Nemajú šancu preraziť naše obranné línie. Jediné čo dosiahnu je to, že sa vrátia domov ako náklad 200” (náklad 200 v ruskej vojenskej terminológii znamená mŕtvi, 300 ranení) uviedol srbský dobrovoľník Deki.

(JRu, hlavnespravy.sk)

Přejít nahoru