Nenapsaly Drahošovi závěrečnou řeč v televizní debatě ruské tajné služby?

Do konce devadesátiminutové televizní debaty odvysílané poslední lednový čtvrtek na programu ČT1 zbývaly minuty, které měli využít k zavěrečným prohlášením oba kandidáti na prezidenta. Miloš Zeman s klidem vyzval voliče, aby využili svého hlasovacího práva a Jiří Drahoš?

Pan profesor volil konfrontační prohlášení, které v porovnání se  Zemanovou výzvou k voličům, aby šli k  volbám,  se jevila jako neetická skoro podrazácká. Dokonce  se v komentářích na sociálních sítích  našly i úvahy, zda náhodou toto prohlášení Drahošovi nenapsal nějaký agent placený ruskými tajnými službami.

Drahošův proslov mohl pro nerozhodnuté voliče v porovnání se Zemanovou řečí hodně ublížit.

Tohle řekl závěrem Miloš Zeman

“Vážení občané, žijete ve svobodné společnosti, se všemi jejími nedostatky, můžete tedy svobodně rozhodovat, koho si ve volbách vyberete. Jediné, o co vás prosím, jděte k volbám, nezůstávejte doma, protože pak ti, kdo k volbám nepůjdou, mohou ovlivnit právě svojí neúčastí jejich výsledek. Děkuji vám, že k volbám půjdete.”

Tohle řekl závěrem Jiří Drahoš

“Vážení občané, ano, jděte k volbám. Jsem kandidát, který se dívá do budoucnosti. Miloš Zeman už nemá téhle zemi co nabídnout, ale jeho poradci si mohou od této země ještě ledacos vzít. A je třeba tomu zabránit. Budu prezidentem, který nepreferuje zájmy elit, který se bude zabývat lidmi, který se bude zabývat starostí o lidi, bude se zabývat sociálními problémy, bude se zabývat problémy důležitými pro vás. Bezpečnost země, kvalitní vzdělání, sociální záležitosti, to všechno budu brát v potaz jako prezident a bude mi ctí být vaším prezidentem.”

(JRu, prvnizpravy.cz)

Přejít nahoru