Rusko doporučilo britskému generálnímu štábu zdravotní prověrku!

Ruské ministerstvo obrany ironicky reagovalo na prohlášení ministra obrany Spojeného království Gavina Williamsona o údajných „agresivních plánech Moskvy“, které povedou k „tisícům obětí“.

„Williamson ve svém vroucím boji za peníze vojenského rozpočtu, zdá se, ztratil vnímání rozumných hranic. Fóbie ministra o fotografování elektráren Ruskem, nebo studie o trasách britských plynovodů jsou hodné dětských komiksů nebo televizního seriálu „Monty Python: Létající cirkus,“ ironicky reagoval mluvčí ministerstva obrany Igor Konašenkov.

Podle něj informace o umístění britských elektráren nebo potrubí jsou stejně tak „tajné“, jako například fotografie Westminsterského opatství a Big Benu.

Konašenkov dodal, že pokud se Williamson snaží upoutat pozornost, není to první ministr obrany, který chce „získat politické body na děšení Britů ruskou hrozbou“. Nicméně, pokračoval, pokud „takové nesmysly“ hlásil generální štáb, tak „není nutné uvažovat o navýšení rozpočtu na obranu, ale o novém prověření britských důstojníků se zaměřením na lékařské prohlídky“.

Williamson v rozhovoru pro Daily Telegraph uvedl, že „Moskva se rozvíjí plán na zničení kritické infrastruktury ve Spojeném království.“

Podle ministra, Moskva studuje nejvýznamnější objekty na území království jako elektrárny a rozvody plynu, a může na ně udeřit, což podle něj „povede k tisícům a tisícům obětí“.

Nedávno podobný výrok učinil šéf britského generálního štábu Nicholas Carter. Prohlásil, že by Rusko mohlo podniknout „nepřátelské akce” proti infrastruktuře pro zajištění bezpečnosti v Evropě.

(JRu, prvnizpravy.cz)

Přejít nahoru