Tato věc může vážně Zemanovi prohrát prezidentské volby.

Zdá se, že je vše jasné a že je již rozhodnuto, že Miloš Zeman obhájí svůj prezidentský post, protože jeho protikandidáti jsou slabí a (s výjimkou Mirka Topolánka) nevýrazní. Objevují se i komentáře, že Zeman může svou funkci obhájit již v prvním kole.

V tom je právě ale zakopený pes, který ho může připravit o vítězství. Když si každý řekne, že “Miloš to má v kapse”, řada voličů nemusí vůbec dorazit k urnám.

To se ostatně stalo Jiřímu Paroubkovi ve volbách 2010, kdy hlásal, že bude mít nad 30 procent, a nakonec splakal nad výsledkem.

Miloši Zemanovi vyhrál prezidentský úřad Karel Schwarzenberg, protože byl pro mnoho lidí tak nepřijatelný, že dorazili k urnám. Šedivé myšky neznámých kandidátů Drahoše či Horáčka se mohou tak nenápadně mohou proplížit na Pražský hrad, protože nikomu až zas tak nevadí.

Také si povšimněme, že se pravdoláskaři patrně poučili a nyní již zde není hysterická mediální kampaň proti Zemanovi, jako byla minule. Ta paradoxně Zemanovi vyhovovala, protože spoustu lidí naštvala a vyburcovala, aby šli volit Zemana.

Je tedy velice důležité, aby voliči, kteří chtějí, aby naše země byla naše a abychom nepříjimali vetřelce v podobě nelegálních imigrantů dorazili k urnám. Bohužel Zemanovi soupeři nemají pro Zemanovi příznivce tak mobilizační potenciál, aby museli jít k urnám, zatímco Zeman mobilizuje své odpůrce k volbě proti své osobě velice silně, že to hodí komukoli.

Tento faktor může překvapivě Zemanovi prohrát na první pohled vyhrané prezidentské volby.

(JRu, svetkolemnas.info)

Přejít nahoru