Zbořil: “Prezidenští kandidáti oplývali pouze sebevědomím a to nestačí!”

Atmosféra kolem prvního a druhého kola vypadala tak jak vypadala a dalo to hodně práce, aby člověk nepodlehl beznaději nebo dokonce děsu a nebo aby si nezačal myslet, že žijeme v nějakém blázinci, uvedl v rozhovoru pro Prvnizpravy.cz  Zdeněk Zbořil.

Jaké události přinesl tento týden? A co vy na to pane Zbořile?

Tento týden vrcholí druhé kolo prezidentských voleb, atmosféra v posledních debatách byla bouřlivá…
“Předvolební agitace, tak v ní převládala antizemanovská tendence, média tištěná i audiovizuální byla jednoznačně zaujatá vůči současnému prezidentovi  a lidi proto zjišťovali  informace na sociálních sítích a alternativních webech. Samotní kandidáti na funkci prezidenta, tak to nemusíme používat silných slov, ale byl to jakýsi příznak hlubší politické krize u nás než si chceme přiznat, prostě ti lidé, kteří kandidovali na funkci prezidenta v podstatě oplývali jenom sebevědomím a dost často si neuměli představit co ta funkce prezidenta republiky vlastně znamená,” zhodnotil kandidáty v rozhovoru Zdeněk Zbořil.

Jeden z kandidátů se zmínil o ruské hrozbě při prezidentských volbách a prezident Miloš Zeman to tvrzení vyvracel na zprávách BIS, vojenské a civilní rozvědky…
“To obehrané téma od Spojených států přes Francii, Německo a konečně tedy Českou republiku, že ty volby ovlivňují Putinovi špióni, Putinovi hackeři a Putinovi vyslanci, kteří zřejmě tedy brousí po všech zemích světa , tak si snad ti lidé, kteří toto téma přinesli, pan Drahoš s tím dokonce běžel za odstupujícím premiérem Sobotkou  se s ním o tom poradit, tak to téma vyvolalo další, skutečně jak říkal prezident Zeman je to neúcta k českým občanům a voličům , kteří neumějí poznat kdo je chce ovlivňovat nějakými proruskými nebo pročínskými nebo já nevím jakými názory , myslím si, že těm kteří toto téma začlenili do své předvolební kampaně, že jim to mimořádně ublížilo,” řekl v rozhovoru pro Prvnizpravy.cz Zdeněk Zbořil..

První vláda Andreje Babiše nedostala důvěru, nyní se snaží jednáním s politickými stranami získat potřebné hlasy pro získání důvěry druhé vlády, ale problémy s vládou nejsou jenom u nás, ale i v Německu, kde se snaží složit vládu už půl roku…
“Kromě kritiky Andreje Babiše a jeho Hnutí politické strany nic nepředvedly, neřekly jak by si to dál představovaly. A nikdo se ani nepřizná, že tím odporem vůči Andreji Babišovi udržují prezidenta ve středu politického dění jako člověka, který moderuje, ale možná i aktivizuje některé politické strany pod záminkou sestavení vlády. Mně se zdá, že ta situace ve Spolkové republice Německo je pro nás zajímavá tím . že to tam probíhá vlastně podobně jako u nás, ale přece jenom se tam dodržují pravidla koaličního vyjednávání, stranické politiky na nějaké vyšší úrovni než u nás,” upozornil Zdeněk Zbořil.

(JRu, prvnizpravy.cz)

Přejít nahoru