Hackeři: “Šéf WADA McLaren dostal politický úkol vyhodit Rusko z Olympijských her!”

Hackerská skupina Fancy Bear se dostala k dopisům a dokumentům činitelů MOV a WADA, a odkrývají děsivou situaci.

Tým Fancy Bears získal korespondenci úředníků Mezinárodního olympijského výboru. Tyto e-maily a dokumenty poukazují na skutečnost, že Evropané a Anglosasové bojují o moc a hotovost ve sportovním světě. WADA se sídlem v kanadském Montrealu, podporovaná americkým olympijským výborem, vyhlásila křížovou výpravu proti MOV pod záminkou ochrany čistého sportu.

Bývalý ředitel pro právní záležitosti Mezinárodního olympijského výboru (MOV) Howard Stapp se domnívá, že cílem zprávy vedoucího nezávislého výboru Světové antidopingové agentury (WADA) Richarda McLarena bylo odstranění ruského národního týmu z olympijských her v Rio de Janeiru a Pchjongčangu, zdiskreditovat MOV a celou Olympijské hnutí v boji o moc a peníze ve světovém sportu, uvedla hackerská skupina Fancy Bears.

„Zdá se, že první část zprávy McLarena měla vést k odvolání ruského týmu z olympijských her v Rio de Janeiru, a druhá část …? K odstranění ruského týmu z her v Pchjongčangu? Ale nijak k rezebrání dění s atlety na individuální bázi. Možná Richard McLaren a WADA měli přemýšlet o tom podrobněji, než to podat veřejnosti,“ píše se v dopise adresovaném Stappem generálnímu řediteli MOV Christopherovi de Kepperu, řediteli komunikace Marku Adamsovi a řediteli zdravotnického oddělení MOV Richardu Badgettovi „na na vědomí Markovi“ před tím, než bude reagovat za MOV na dopis od McLarena.

„Zejména musíme podrobně prodiskutovat tento problém v MOV před tím, než WADA vstoupila na cestu využitím (první části) McLarenovy zprávy na odstranění ruského týmu z olympijských her v Riu, namísto toho, aby Richard McLaren a WADA šli tou samou cestou jako MOV. A to jednotlivě s každým sportovcem rozebírat každý případ zvlášť. Klade tak MOV a mezinárodní federace a olympijského hnutí jako celek do velmi obtížné situaci,“ uvedl v dopise.

Po analýze korespondence, Fancy Bears tvrdí, že „Američané a Kanaďané se snaží odstranit vedoucí Evropany z vedení olympijského hnutí a dosáhnout politické nadvlády anglicky mluvících národů“, a zbavit evropské činitele přístupu k multimiliónovým fondům a úplatkům. V e-mailech výkonný ředitel olympijského výboru USA (USOC) Scott Blackmun vyzývá k vyvedení WADA z jurisdikce MOV, aby agentura sama mohla kontrolovat a trestat sportovce.

Je také třeba poznamenat, že řada členů McLarenova týmu je nějakým způsobem propojena  s tajnými službami Spojených států a Velké Británie. Člen výzkumné skupiny Richard Young je partnerem mezinárodní advokátní kanceláře Bryan Cave. Young je zodpovědný za spolupráci mezi McLarenem a vědeckým ředitelem Mezinárodního olympijského výboru Richardem Badgettem. Společnost Bryan Cave je známá pro úzkou spolupráci s FBI, uvedla Fancy Bears.

Hackeři také oznámili, že jeden z nejlepších zaměstnanců společnosti Bryan Cave Hal Goldsmith získal cenu ředitele FBI.

Fancy Bears odhalila zprávy Richarda McLarena, kde ukazuje na to, že hlavní vyšetřovatel Martin Dubbey je také spojený s FBI. Dubbay je členem asociace FBI pro vynucování práva a také šéfa zpravodajského oddělení rozvdky 5 Stones ve Velké Británii a Evropě.

„Všechny tyto skutečnosti naznačují, že sportovní úředníci tvrdě bojují o moc a peníze. Boj o“ čistý“ sport vypadá jako speciální operace, v níž Richard McLaren hraje roli kouřové clony pro zvláštní agenty. Je to velmi daleko od skutečného ducha fair play, který, jak tvrdí Anglosasové, že údajně chrání,“ konstatovali hackeři Fancy Bears.

(JRu, prvnizpravy.cz)

Přejít nahoru