Poslankyně Nejvyšší rady Savčenková předpověděla „velkou válku”!

Během několika let dojde k „velké válce”, která postihne nejen Ukrajinu a Rusko, ale i další evropské země, tvrdila poslankyně Nejvyšší rady Nadežda Savčenkovová ve vysílání televizního kanálu ZIK.

Podle poslankyně nebude mírová mise OSN schopna vyřešit ozbrojený konflikt v Donbasu. Podle ní mezinárodní společenství neuzná Krym ruským, a bude mít ještě dlouho status „anektovaného území“.

„Myslím, že existují dva výstupy: Do čtyř let – maximálně pět, nás čeká na velká válka, v níž se budou se budou znovu měnit hranice Ukrajiny a Ruska a Evropy obecně, a Ukrajina, bohužel, bude jejím polygonem,“ prohlásila Savčenková.

Druhou možností, podle političky, je „změna moci na Ukrajině, změna moci v Rusku a další nepředvídatelné scénáře”. „Stejně vím, že Donbas a Krym jsou Ukrajina, že budeme bránit své území,“ poznamenala.

Savčenková opakovaně přitahuje mediální pozornost svým kontroverzními výroky a činy. Ve vysílání televizního kanálu NewsOne uvedla, že se ve čtvrtém až pátém století našeho letopočtu Ukrajinci „stali individualisty”.

Nedávno poslankyně informovala o svém záměru kandidovat na prezidenta a již začal sbírat peníze na volební kampaň.

(JRu, prvnizpravy.cz)

Přejít nahoru