Zbořil: “Občané nejsou rozděleni, byli systematicky rozeštváváni několik let!”

Občané ČR nejsou rozděleni jak se říká, ale jsou rozeštváni a byli rozeštváváni systematicky několik let a jako záminka k tomu byl použit prezident Zeman nebo Andrej Babiš, říká v rozhovoru pro Prvnizpravy.cz Zdeněk Zbořil.

Jaké události přinesl tento týden? A co vy na to pane Zbořile?

Nejdůležitější událostí minulého týdne bylo opětovné zvolení Miloše Zemana do funkce hlavy státu. Podle některých analytiků a některých  neúspěšných kandidátů výsledek voleb rozdělil ještě více náš národ…
“Líbilo se mi jak po volbách protikandidát Miloše Zemana velmi opatrně blahopřál k jeho zvolení ale trošku taky řekl, že „jedeme dál, souboj bude pokračovat“, ale naopak musím říct, že vyjádření Michala Horáčka bylo zajímavé, který také používal antizemanovskou rétoriku, ale v rámci prezidentské kampaně a uznal, že je „Miloš Zeman i mým prezidentem“ a projevil tak větší míru kreativity než ostatní kandidáti nebo čeští politici , kteří většinou stojí v čele nevýznamných stran a tak se zdá, že má dobře „našlápnuto“ do své politické kariéry…”. uvedl v rozhovoru Zdeněk Zbořil.

Jedna z věcí, kterou kritici vyčítají Miloši Zemanovi je, že nás směřuje na Východ, že tam jezdí na návštěvy, ale kupodivu západní politici tam jezdí také, naposledy Theresa Mayová, britská premiérka a před ní tam byl Emmanuel Macron, který dohodnul ilionové obchody pro Airbus a pro Německo je největším obchodním partnerem Čína, je tedy v pořádku, abychom zůstali stranou?

“Média v České republice, ale i v celé Evropě popisují ty události buď velmi střízlivě nebo velmi nadšeně ,ale málokdy pravdivě. My vlastně o té cestě Theresy Mayové vlastně víme jenom to, že se mají dohodnout nějaké lepší obchodní podmínky , ale jaké to znamená do brexitu nebo před brexitem?  To mohou být zcela nové podmínky a jak se říká v diplomatické hantýrce „výhodné pro obě strany“. Poprvé tam přijíždí britská premiérka bez dělových člunů a může tam jednat v předklonu nebo dokonce v pokleku. To samé je s francouzskou návštěvou , smlouva na dodávku airbusů zajistí práci pro několik států a na několik let. I zpráva o německo-čínském objemu obchodu není v českých médiích příliš komentovaná, neboť tyto zprávy pro kritiky našeho směřování na východ jsou zdrcující. To jsou údaje, které by měly vzbudit zájem alespoň pana Kalouska aby si vzal tibetskou vlajku a zase někam šel protestovat před čínské vyslanectví,” zdůraznil Zdeněk Zbořil.

A co manipulativní weby, manipulativní zprávy a rozeštvaná společnost?
“Ta média, která pláčí nad manipulativními weby , vůbec nechápou svoji funkci ,vymyslí si nějaký případ, zjistí, že pan Okamura špatně proúčtoval nějaký milion a už se jim zdá , že mají nějaké politické téma, no je to téma do bulváru na několik dní, jistě se dá takto pracovat, ale není to koncepční , není to hledání člověka nebo osobnosti, který by uměl tu koncepci české politiky definovat, na to nemusí nikdo psát žádné manipulativní texty , na to nikdo nemusí psát nějaké vědecké rozbory , ale stačí když řekne dvě tři věty , kterým lidé porozumí a ze kterých pochopí, že to je ten pravý, který  může pomoct a že jim bude pomáhat pod jednou podmínkou, když oni budou pomáhat jemu , protože za tím výrazným politikem  se mohou spojit i ti lidé, kteří si nemohou přijít na jméno ale pokud budou mít alespoň minimum toho společného , takže pokud se někdo takový tady objeví tak tu rozeštvanou společnost může usmířit,” dodal Zdeněk Zbořil.

(JRu, prvnizpravy.cz)

Přejít nahoru