Američané odhalili plán Číny na zničení USA!

Čínská armáda nyní ovládá strategii, kterou popsal před 2,5 tisíci lety vynikající velitel Sun C´.

Princip je založen na vítězství ve válce, aniž by se na ní podílela. Uvedla to americká publikace The National Interest, odkazující na zprávu společnosti RAND Corporation.

Její autoři se domnívají, že v případě konfliktu s USA se Čína pokusí zabránit použití přesných zbraní na zemi, ve vodě a ve vzduchu. Podle RAND Corporation čínská armáda již nevidí válku jen jako střet zbraní, armád či zvláštních zbraňovách platforem, ale spíše jako ale spíše konfrontaci mezi četnými nepřátelskými operačními systémy.

Čínská armáda se zaměří především to, aby znemožnila americké systémy pro zpracování dat a přenos příkazů velení. V důsledku toho budou akce letectva, námořnictva a americké armády chaotické, nebo paralyzované, což znamená, že se jim nepodaří dosánout úspěchu. Takže pomocí metod informačních dopadů čínská armáda prostě vyřadí nepřítele z bojeschopnosti.

Analytici poznamenávají, že tu samou taktiku použili Američané během operace „Pouštní bouře“ proti Iráku v roce 1991. Nyní se Čína naučila takové metodě války.

Navíc, jak bylo uvedeno v USA, současná zahraniční politika Číny by vůbec neměla být považována za mírumilovnou. Cílem je dosáhnout globálního vedení, ale novými metodami.

Koncem ledna bylo oznámemo, že v Číně bylo vybráno 120 vědců v oblasti umělé inteligence a kvantových technologií, kteří pracují na nových typech zbraní. Lidová osvobozenecká armáda Číny tak doufá, že brzy dosáhne vojenské parity se Spojenými státy.

(JRu, prvnizpravy.cz)

Přejít nahoru