Počas leteckého útoku koalice vedené USA zahynul Rus. Svět hazarduje na hraně velké války!

V Sýrii počas leteckého útoku medzinárodnej koalície vedenej USA zahynul aktivista organizácie “Iné Rusko” Kiril Anaňjev, oznámil agentúre RIA Novosti koordinátor organizácie Alexander Averin.

Dodal, že predtým Anaňjev bojoval ako dobrovoľník na Donbase, potom odišiel do Sýrie. “Vojakom oficiálne nebol,” zdôraznil Averin.

V noci na štvrtok aliancia na čele s USA informovala o “nevyprovokovanom útoku” na štáb Arama demokratických síl zo strany provládnych sýrskych jednotiek. Vo vyhlásení stojí, že koalícia vykonala odvetné útoky, aby “odrazila akt agresie voči partnerom, zúčastňujúcim sa boja s IS”.

Podľa údajov ruského ministerstva obrany, koaličné letectvo zaútočilo na sýrskych domobrancov, ktorí viedli operáciu proti “spiacej” skupine teroristov. Následkom toho bolo zranených 25 ľudí. Na ministerstve zdôraznili, že jednou z príčin incidentu bolo to, že domobranci nezkoordinovali svoj plán s Ruskom.

Ruské ministerstvo obrany okrem toho vyhlásilo, že činnosť USA zase demonštruje skutočné ciele aliancie na území Sýrie. Na ministerstve uviedli, že medzinárodna koalícia nebojuje s IS, ale snaží sa ovládnuť ekonomické aktíva krajiny.

(JRu, hlavnespravy.sk)

Přejít nahoru