Rusko pohrozilo tvrdým zamezením pokusů o zmaření urovnání v Sýrii

RF hodlá tvrdě zamezit pokusy o další rozněcování protiruské a protisyrské hysterie a o zmaření politického urovnání v Sýrii, praví se v komentáři MZV RF k rezoluci RB OSN.

RB OSN přijala v sobotu rezoluci č.2401, která požaduje, aby všechny strany „neprodleně zastavily srážky” a zajistily dlouhodobou humanitární přestávku přinejmenším na třicetidenní dobu na celém území Sýrie, aby byla umožněna bezpečná a nerušená doprava humanitární pomoci a evakuace těžce nemocných a raněných.

„Akceptujeme rezoluci RB OSN a budeme tvrdě zamezovat pokusy o další rozněcování protiruské a protisyrské hysterie a o zmaření procesu politického urovnání, který dostal po výsledcích kongresu syrského národního dialogu v Soči druhý dech,” praví se v komentáři ruského MZV.

Ministerstvo připomnělo, že Rusko, jako ručitelská země procesu Astany, „bude i nadále pracovat se všemi syrskými stranami v zájmu co nejrychlejšího dosažení příměří mezi těmi, kdo o to neusilují jen slovy, ale skutky, a v zájmu definitivního vykořenění teroristické hrozby.”

(JRu, svetkolemnas.info)

Přejít nahoru