Ano, tento člověk rozhoduje o našich životech. Evropský komisař pro migraci Avramopoulos je vyšetřován z rozsáhlé korupce!

Avramopoulos před časem arogantně prohlásil, že ani žádným zdem ani žádnému politickému rozhodnutí se nepodaří, aby jakýkoli kout EU zůstal “homogenní a bez migrace”. Nyní je jeho jméno na seznamu úředníků vyšetřovaných z rozsáhlé korupce s farmaceutickou firmou Novartis.

Případ se za úřasti FBI vyšetřuje od roku 2016. Seznam jmen byl nyní zveřejněn v řeckém parlamentu. Obsahuje dva bývalé premiéry a 8 bývalých ministrů zdravotnictví, financí a práce.

V případu svědčili tři bývalí zaměstnanci Novartis, kteří z důvodů obav o život požádali o anonymitu. Avramopoulos zuří, žádá zveřejnění svědků, obviňuje je z komplotu a vyhrožuje jim žalobami. Jednoho ze svědků již média napráskala i s fotkou.

Novartis úředníky podplácela, aby se její léky v Řecku prodávali za co nejvyšší ceny – a tím i v EU, protože je Řecko referenční zemí, aby upozaďovali její konkurenty, aby byla v preferenčních platbách Řeckého zdravotnického systému.

Dále byly zveřejněny 4.000 veřejných i soukromých lékařů, které Novartis podplácela, aby podporovali prodej jejích léků.

Evropské komisi prý stačí vyjádření Avramopoulose, že jde o komplot, a nemá k tomu co dalšího dodat.

A tito lidé rozhodují o našich životech.

(JRu, svetkolemnas.info)

Přejít nahoru