Zdeněk Zbořil: “Další volby dopadly jinak než předpokládala média a Brusel!”

Neustále slyšíme, že italské volby skončily patem, ale jakým patem, vždyť volby skončily  vítězstvím antievropskounijních sil, uvedl v rozhovoru pro Prvnizpravy.cz Zdeněk Zbořil.

A co vy na to pane Zbořile?

„Příklad Itálie je mediálně zvláštní, neustále slyšíme, že italské volby skončily patem, ale jakým patem, vždyť volby skončily  vítězstvím antievropskounijních sil. A vidíme, že ti politici, o kterých se tady psalo, že nemají žádnou šanci, tak dosáhli mimořádného vítězství, dokonce Berlusconi, o kterém se psalo jako o směšné figurce, zvítězil,” zdůraznil v rozhovoru pro Prvnizpravy.cz Zdeněk Zbořil.

V Německu dohodu o velké vládní koalici  mezi CDU/CSU a SPD  „posvětilo“ i referendum členů SPD…
„Německo s tím souvisí, tady u nás zasedají v parlamentu poslanci a reprezentanti těch miniaturních politických stran chtějí měnit ústavu tak, aby jmenovaný premiér musel sestavit vládu v čase co nejkratším a že by vláda měla vzniknout bezodkladně, tak mluví i předseda Ústavního soudu, jakýpak bezodkladně, tak ať se jde podívat do Německa a přemýšlí o tom jak se vláda sedm měsíců staví. Nakonec bychom mohli i zjistit, že na tom Západu jak k němu všichni vzhlížíme a kde chceme být, mají větší problémy s těmi evropskými hodnotami než ve Střední Evropě,” upozornil Zdeněk Zbořil.

Můžeme pozorovat další sbližování Severní a Jižní Koreje, kdy na sever do Pchjongjangu po několika desetiletích přicestovala vládní delegace Jižní Koreje
“Při sledování olympijských her jsme si nevšimli nebo jsme nebyli informováni o událostech, které zároveň probíhaly. A první teze, o které jednají severokorejské a jihokorejské delegace je sjednocení a z toho vzniká panika, samozřejmě v Japonsku, kde mají fyzický strach ze vzniku nějaké nové politické entity na Korejském poloostrově, která má silnou armádu, případně i nukleární zbraně  a silnou ekonomiku,” řekl Zdeněk Zbořil.

“Přece jenom žijeme v jednom světě a problémy ať  už v Polsku, Maďarsku, Slovensku, Německu, ale i Koreji nás budou zajímat zřejmě stále více a více i když  média pracují jako kdyby nás to zajímalo stále méně a méně,” dodal v rozhovoru pro Prvnizpravy.cz Zdeněk Zbořil.

Podrobnější analýzu si můžete poslechnout v následujícím rozhovoru Zdeňka Zbořila.

(JRu, prvnizpravy.cz)

Přejít nahoru