Cizinci, kteří zbili číšníka, jsou ve vězení. Co s nimi bude?

Siedmi cudzinci, ktorých podozrievajú z toho, že v centre Prahy brutálne zbili čašníka sú v cele a dnes ich čaká výsluch, píše Nova.cz

Všetko to začalo, keď na letnej pražskej terase reštaurácie na Vladislavovej ulici v sobotu po 19. hodine si skupina cudzincov priniesla vlastný alkohol, na čo ich upozornil čašník, že toto nie je dovolené. Z odôvodneného napomenutia vznikla slovná hádka, ktorá vyústila až do surového napadnutia personálu (viac TU).

Zranený muž skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti a musel sa podrobiť operácii hlavy. Všetkým cudzincom momentálne hrozí až desať rokov väzenia.

Hovorca pražskej polície Jan Daněk žiadal občanov o pomoc pri pátraní po podozrivých, ktorým hrozí až desať rokov väzenia. Z miesta činu odchádzali električkou č. 14 smerom na Karlovo námestie.

Po siedmych cudzincoch pátrala polícia od sobotného večera no nakoniec v pondelok večer ich zadržali na pražskom letisku s holandskými pasmi a noc strávili v cele. Policajný hovorca priebeh tohto zatýkania ozrejmil tým, že ešte pred zadržaním dostali informáciu od niekoľkých oznamovateľov o tom, že sa muži nachádzajú na letisku. “V tom momente už bol ich pohyb monitorovaný kamerami bezpečnostného dispečingu letiska Václava Havla s cieľom zadržať ich,” dodal policajný hovorca Jan Daněk.

Dnes mužov čaká výsluch, a potom vyšetrovatelia rozhodnú o ďalšom postupe.

Komisár Miroslav Hyhlík pre Blesk.cz dodal, že ide o zdatných mužov, ktorí boxujú a chodia do posilňovne a Prahu už neraz navštívili.

Zadržaní muži budú mať však čo vysvetľovať, pretože nešlo o ich prvý incident. V piatok totiž zaútočili v bare na Dlouhej tříde. „Tam jeden z mužov obchytkával ženu, ktorej sa zastal priateľ. Podľa oznámení má ísť o jedného z týchto útočníkov,“ povedal Daněk.

“My sme v piatok mali problém s tou skupinkou cudzincov. Jeden z tých chlapov prišiel k mojej priateľke, začal ju obchytkávať, tak som ho upozornil, a v tej chvíli jeden z tých ľudí napadol môjho kamaráta, ktorý dostal od neho päsťou,” vysvetlil televízii Prima Filip Kostov, svedok incidentu.

Podľa jeho slov musel ísť kamarát následne do nemocnice na šitie. “Pozerali sme, že sa ich tam vyrojilo asi sedem. Zmizli hrozne rýchlo, “konštatoval Kostov.

(JRu, hlavnespravy.sk)

Přejít nahoru