Berlín by měl přestat s dvojími standardy vůči Rusku!

Berlín by měl zahájit „novou kapitolu” ve vztazích s Moskvou, navzdory pozici Washingtonu a Londýna, napsal Nordkurier.

Německo musí opustit politiku dvojích standardů a připustit, že EU a USA dělají věci, „které je možné z pohledu Ruska také kritizovat”, uvedla publikace.

„Německo by mělo okamžitě zahájit novou kapitolu ve vztazích s Ruskem, i když se nezachová v souladu se Spojenými státy a Británii,” napsal Carsten Korfmacher, novinář Nordkurier. „Musíme jednat s Ruskem jako partnery a za stejných podmínek.”

Podle komentátora si Rusko „dovoluje věci, které lze kritizovat”. Ukrajina, Sýrie, hackerské laboratoře nebo pokusy manipulovat s demokratickými procesy jsou nepřijatelné, ale tyto akce by měly být hodnoceny ve svém politickém kontextu.

Tento kontext také zahrnuje skutečnost, že EU a USA dělají věci, které lze kritizovat z ruského hlediska: expanze NATO na východ, vyzbrojování, vojenská „hra svalů”. „Je však překvapující, že s Ruskem a našimi západními partnery zacházíme podle dvojitých standardů,” poukázal autor v  materiálu.

Německo nepvyhostilo americké diplomaty poté, co tajně odposlouchávali kancléřku Angelu Merkelovou. „Do té doby, dokud se budou ta samá dějství nazývat u partneru „mírovou misí“ a u druhého – „imperialismem“, jsme také částečně vini za zhoršení vztahů s naším ruským partnerem,“ dodal komentátor Nordkurier.

(JRu, prvnizpravy.cz)

Přejít nahoru