Rusko vystříhá Američany před útokem vůči Sýrii

Portál RusVesna informuje o reakcii Ruska na americký pripravovaný útok voči Sýrii. Rusi Američanov sucho informovali, že akýkoľvek útok na Sýriu bude mať vážne dôsledky.

Výstraha smerom k Američanom odznela z úst ruského veľvyslanca v OSN  Vasilija Nebenzja, ktorý reagoval na hystériu a útoky Nikky Haleyovej na adresu Ruska, Iránu, Sýrie a celého radu štátov, ktorí nie sú americkými vazalmi a neplnia americké príkazy.

“Už sme aj cez vojenské kanály informovali amerických partnerov, že akýkoľvek americký útok v oblastiach, kde sa nachádzajú ruské sily, bude mať vážne dôsledky. (Ruský diplomat sa evidentne nespolieha na zdravý rozum amerických politických elít, Rusi preto komunikujú najmä s americkými vojakmi, ktorí sú odborníkmi a majú informácie o ruskom vojenskom potenciále, takže nevyhľadávajú konflikt s Rusmi) Ruský diplomat uviedol, že neexistujú žiadne dôkazy o útoku chemickými zbraňami v Dume.

Podľa informácii ruského portálu RusVesna ruské letectvo už pritvrdilo a začalo s psychologickými útokmi na americké vojnové lode pri brehoch Sýrie. Informácie o psychologických náletoch ruských lietadiel na USS Donald Cook, ktorý sa priblížil na 100 km od Tartusu potvrdil turecký denník Hurriyet. Na USS Cook sa nachádza 60 okrídlených rakiet Tomahawk , Rusi už pred niekoľkými dňami informovali že v prípade útoku Tomahawkami zničia aj lode, ktoré budú Tomahawky vystreľovať.

Okolo Donalda Cooka lietali ruské Su-24 už v minulosti.  V roku 2014 systémom Chibiny eliminovali elektroniku na americkej lodi. Ruské lietadlo potom údajne 12-krát imitovalo nálet na bezbrannú americkú bojovú loď, ktorej námorníci utrpeli duševnú traumu.

Dnes má Donald Cook pravdepodobne novú americkú posádku, Rusi však majú nové zbrane.

(JRu, hlavnespravy.sk)

Přejít nahoru