Meruňkový olej: bojovník s rakovinou i záněty

Meruňkový olej: výživná jemnost
Meruňkový olej je za studena lisovaný a vyrobený z meruňkových jader. Díky jeho legendární jemnosti je velice vhodný pro jakoukoliv kůži, ať už se jedná o miminka či postarší lidi, kteří jeho účinky obzvlášť ocení. Díky jeho hydratačním a vyživovacím účinkům pomáhá v boji proti jakýmkoliv vráskám, ekzémům, popáleninám či zánětech jako je akné. Velice dobrou vlastnost meruňkového oleje můžeme nalézt v jeho skvělé schopnosti se vsáknout, jelikož po sobě nezanechává žádnou mastnotu.

Kromě výše zmíněných účinků, lze meruňkový olej použít také na vlasy, které vyživuje a podporuje jejich růst i lesk.

Celkově lze meruňkový považovat za kvalitní způsob jakým pečovat o svou krásu, avšak to není vše.

Pomocník pro játra i žlučník
Meruňkový olej lze, kromě vnější aplikace, použít také vnitřně, kde nám pomáhá ztlumit a léčit problémy se žlučníkem nebo játry. Také pomáhá harmonizovat náš prostor pro trávení v žaludku, kde hubí ne zrovna přátelské bakterie. Díky jeho protizánětlivým i antibakteriálním účinkům, které potvrzuje tato studie, pomáhá zklidnit žaludeční vředy a celkově posílit trávení.

Vnitřní užití meruňkového oleje nám také pomáhá s celkovou regenerací a obnovou kožních buněk, jelikož obsahuje řadu vitamínů i jiných prospěšných látek. Například v této studii se hovoří, že vitamínem B17, který se v meruňkách nachází, lze léčit některé typy rakoviny nebo posilovat jejich prevenci.

Užíváním meruňkového oleje tak chráníme naši kůži proti kožním nádorům.

Složení, účinky a způsob užívání
Ve složení meruňkového oleje můžeme nalézt vitamín B1, B2, B3, B5, B6, B12, A, B, C, E a draslík spolu s esenciální mastnými kyselinami – kyselinu linolovou (omega 6) a linoleovou. Také zde můžeme nalézt vitamíny jako B15, B17 a B19, které pomáhají s eliminací rakovinných buněk.

Účinky meruňkového oleje:

pozitivně působí na pokožku
odstraňuje záněty
léčí akné
hydratuje pokožku
léčí ekzémy a vyrážky
léčí podrážděnou i popálenou kůži
zabraňuje tvorbě vrásek
prevence proti kožním nádorům
při vnitřním užívání podporuje tvorbu kolagenu
při vnitřním užívání podporuje obnovu pleťových buněk
při vnitřním užívání pomáhá se záněty žaludku
při vnitřním užívání zmirňuje komplikace a léči žlučník i játra
Způsob užívání

Meruňkový olej můžeme zevně užívat jako mast na pokožku při jakémkoliv jejím poškození. Z výše zmíněných informací vyplývají i jeho skvělé účinky při vnitřním užívání.

Díky silným účinkům při vnitřním užívání je na místě to nepřehánět s jeho množstvím, ale vše je velmi individuální, působení se může lišit.

Pro koho je meruňkový olej určený a proč jej užívat?
Účinky oleje nejvíce ocení lidé, kteří trpí vysušenou kůží, mají citlivější kůži, trpí ekzémy, akné, záněty, vyrážkami nebo mají problémy se žaludkem, žlučníkem či játry. Jako vhodný doplněk léčby ho mohou užívat i lidé trpící rakovinou. Meruňkový olej také nalezne využití u všech, kteří rádi pečují o své vlasy a chtějí jim dodat výživu i lesk.

(energiezivota.com, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru