AA: Místopředseda Bundestagu Berlínu: Udělejte první krok k

Pokud jde o otázku sankčních opatření Západu vůči Ruské federaci, musí Berlín učinit první krok směrem k Moskvě, řekl novinám Augsburger Allgemeine místopředseda Spolkového sněmu.

Jak zdůraznil Wolfgang Kubicki, Německo musí jednoduše oslabit sankce, protože německá vláda je schopna toto rozhodnutí přijmout sama.

Podle politika, nejen on, ale i vůdce FDP Christian Lindner řekl, že Berlín „musí otevřít nové cesty pro dialog s Moskvou“.

Ostatně pro Lindnera by „prvním krokem bylo vrátit Rusko zpět do G8“, pro což bude Německo potřebovat souhlas ostatních členů, řekl Wolfgang Kubicki.

„Podle mého názoru, musíme oslabit ekonomické sankce, čímž bychomudělali první krok na cestě k Ruské federaci, protože Německo je schopno učinit toto rozhodnutí samo,“ řekl místopředseda Spolkového sněmu.

A celkově, jak je uvedl Kubicki, jeho cílem i předsedy Svobodné demokratické strany Německa je „obnovit dobré sousedské vztahy s Ruskem“.

„Po tom všem je jedna věc jistá: nic se nepovede, pokud budeme v rozporu s Ruskou federací, a nespolupracovat s ní,“ dodal místopředseda německého parlamentu Wolfgang Kubicki.
(prvnizpravy.cz, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru