Další děsivé informace o vraždě malé dívky v Rakousku

Rakouská veřejnost se stále nemůže vzpamatovat z případu, který v novodobé historii země nemá obdoby. Šestnáctiletý Robert K., který je původem z Čečenska, bezdůvodně zavraždil sedmiletou dívku. Vrah i oběť se znali a dívka ze sousedství si v bytě rodičů mladého Čečence často hrála. Ani několik dní po vraždě vyšetřovatelé neznají důvod, proč mladík dívce zasadil několik bodných ran, které málem způsobily oddělení hlavy od krku.

Dívčino tělo bylo objeveno na skládce po několika hodinách a vyšetřovatelům trvalo jen krátce, než si přišli pro šestnáctiletého vraha. Nyní vyplouvají na povrch další detaily, které se vztahují k jeho předchozímu životu. V místě svého bydliště měl velmi dobrou pověst a sousedé jej znali jako slušného a klidného mladíka. Často si hrával i s mladšími dětmi a obdarovával je sladkostmi. Ovšem na elitním vídeňském gymnáziu, které navštěvoval, zdaleka tak pozitivní emoce nebudil.

Jak uvádí deník Kronen Zeitung, spolužáci se Roberta K. obávali. Zejména dívky z nižších ročníků z něj měly velký strach. Neustále jim totiž vyhrožoval zabitím. „Robert nemůže být duševně úplně v pořádku, což bylo jasné už delší dobu. Když potkával mladší žákyně na chodbě, často se jim postavil do cesty a vyhrožoval jim, že je zabije, uškrtí, nebo ubodá,“ cituje nejčtenější deník v zemi z výpovědí studentů, kteří si bez výjimky přáli zůstat v anonymitě.

Přes opakované vyhrožování se k učitelům donesly zprávy o podivném chování šestnáctiletého studenta jen zřídka. „Děti se bály, že když si budou stěžovat, tak se jim Robert pomstí. Týden před vraždou si dokonce přinesl do školy nůž a všem vykládal, že s ním ubodá nějakou studentku k smrti. Bohužel jej nikdo v tomto ohledu nebral vážně a všichni si mysleli, že má jen příliš bujnou fantazii,“ píše deník.

„Robert o přestávce většinou postával někde v rohu se svojí jedinou kamarádkou ve třídě. Většinou spolu mluvili o spáchání sebevraždy. Dívka byla považována rovněž za vyděděnce a vždy se oblékala do černého,“ cituje Kronen Zeitung jednoho ze spolužáků. Problémové byly vedle povahy také Robertovy studijní výsledky. Přes opakování pátého ročníku měl opět pětku z němčiny. Reagoval na to ale apaticky. Více se uvolnil až po vraždě dívky.

(eurabia.cz, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru