Potřebují migranti tipy na masturbaci nebo příležitostný sex?

V devíti krátkých filmech produkovaných Švédskou společností pro sexuální výchovu se grafika používá mimo jiné k vysvětlení, jak se lidské tělo chová během sexuálního styku.

Videa jsou k dispozici ve 14 jazycích, arabštině, dari, somálštině, perském a angličtině. Filmy vysvětlují, jak se tělo ženy dostane k orgasmu cizím přičiněním nebo masturbací. Video také ukazuje, že u obřezaných žen už vnější části klitorisu neexistují.

Švédska vláda již vyčlenila 350.000 euro na další podobné vzdělávací filmy, které zahrnují témata jako potrat, těhotenství a pohlavní  přenosné nemoci.

Ministryně sociálních věcí Annika Strandhällová považuje videa za důležité i v souvislosti s „mee too“  kampaní. „Tento projekt poskytne této skupině žen lepší šanci porozumět sexuálním právům ve Švédsku,” řekla ministryně.

Před dvěma lety zahájilo německé Spolkové Centrum pro výchovu ke zdraví (BZgA) podobnou kampaň. Na on-line platformě Zanzu bylo vysvětleno přistěhovalcům vše o sexu v různých jazycích, včetně použití lubrikantů v análním styku a doporučení pro dobrý orální sex.

Na portálu Zanzu jsou otázky a odpovědi ve 13 jazykových mutacích, včetně arabštiny, turečtiny a ruštiny a kdo neumí číst, tak má k dispozici zvukový komentář.

Co je to dobrý sex? Zanzu radí, jak máte mluvit se svým partnerem o sexu.  Zjistěte kde jsou erotogenní zóny ženy? Jak se můžete chránit před pohlavně přenosnými chorobami? Kdy je ten správný čas na první sex? A kde je klitoris?

Tyto a podobné otázky jsou zodpovězeny nově  německým Spolkovým Centrem pro výchovu ke zdraví (BZgA). Portál byl testován lidmi z různých kultur a různých náboženských pohledů a reakce byly velmi pozitivní.

Otázkou je  jaký je přínos takových kampaní, protože migranti neuznávají naše křesťanské hodnoty a řídí se svým právem šária. I když existuje autocenzura na zprávy o násilí ze strany migrantů, tak občas se nějaká zpráva objeví.

Není dne, aby nedošlo k trestnému činu ze strany  přistěhovalců. Nedávno právě ve Švédsku byla znásilněna žena, která naopak migrantům pomáhala a zastávala se jich, jsou to paradoxy….

(prvnizpravy.cz, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru