Smutný konec kdysi fungující a prosperující země Švédsko…

Děti v předškolních zařízeních v Göteborgu jsou vystaveny násilí, kopancům a úderům a někteří přijdou domů s černými očima a škrábanci.

Rodiče opakovaně hlásili tyto případy policii a školnímu inspektorátu. Takto vypadá každodenní život v tzv. zranitelné oblasti v Západním Gothenburgu, reportují zprávy GP .

„Můj syn přichází domů s modřinami, škrábanci a smrtícími hrozbami každý den. Byl zasažen mnoha druhy věcí, od hraček až po dřevěné kousky a tyčinky v očích,“ říká rodič.

Jiný rodič říká, že „děti se navzájem mlátili, dokonce i s židlemi. Existuje spousta násilí a velmi hrubých urážek. Viděla jsem, že děti jsou kopané do zadní části hlavy.“

Ale nejsou to jen děti, které jsou vystaveny násilí a hrozbám od jiných dětí, dokonce i zaměstnanci jsou postiženi. Rodiče svědčí o tom, co viděli, když přijíždějí do mateřské školy, aby odvedli domů své děti.

V předškolním věku nelze provádět žádné normální předškolní aktivity, je nutné věnovat spoustu času schopnosti zabránit a zastavit násilí a hrozby.

Smutný konec kdysi fungující a prosperující země Švédsko.

(euportal.cz, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru