Alzheimer: Duchovní příčiny a způsob léčby

Když se vracíme zpátky
U Alzheimerovy choroby dochází k poškození mozkových buněk a úbytku mozkové hmoty, což má za následek postupné snižování vyšších mentálních funkcí. Dochází ke ztrátě paměti, vzniká zmatenost a narůstá agresivita.

O celém tomto procesu se hovoří jako o návratu do našeho mladí. Důkazem je, že většina nemocných se ráda v myšlenkách vrací do minulosti, o které tak rádi hovoří a čím dál více nejsou schopni hovořit o činnostech, které dělali třeba před hodinou, jelikož si je už nepamatují.

Malé dítě v nás
Některým lidem to přijde jako návrat do dětských let – agresivní chování, vyšší míra zmatenosti a slabá schopnost vyšších mentálních funkcí, strohá řeč (tamto, jak do toho teče voda apod.).

Z těchto důvodů se spekuluje, že duchovní příčinou Alzheimerovy choroby je neschopnost dotyčného být dítětem, užívat si života jako malé dítě a proto je člověk nucen touto chorobou se tak chovat, jelikož to z duchovního hlediska potřebuje. Další možnou duchovní příčinou také může být systém sebe-ochraňujícího zapírání, kterým většina nemocných disponuje, jelikož si nechtějí přiznat svoji nemoc. Takového chování si u některých zdravých lidí můžeme všimnout také. Než, aby si přiznali chybu, tak raději budou zapírat a odvádět pozornosti jinam.

Jak procesu zabránit?
Každý nemocný si může pomoct důkladným tréninkem mozku a mentálních schopností. Údaje poukazují, že četnější výskyt Alzheimera bývá u lidí s nižším vzděláním. Nemocným také prospívá častá fyzická aktivita, která prokrvuje organismus a celkově zvyšuje vitalitu organismu. Ve starších letech je určitě vhodné využít pravidelné procházky.

Přírodní produkty vhodné pro podporu mozkové činnosti.

Velice se doporučuje konzumace čerstvé zeleniny i ovoce, ale pro posílení mozku můžeme využít následující naturální léčiva.

Brahmi  je v Indii známé léčivo posilující mozkové funkce.

Chuchuhuasi podporuje nervovou soustavu a tedy i mozkovou činnost.

Kurkuma pomáhá proti zánětům mozku i při odbourávání mozkového plaku.

Řimbaba pomáhá proti depresi a dokáže nahradit běžné antidepresiva užívané při léčbě.

Hloh obecný zase mozkové funkce podporuje, ale také dokáže snížit přebytečný stres.

Závěrem

Velice se doporučuje hlavně včasné identifikování nemoci, protože čím dříve začneme s podporou mozku, tím déle budeme odolávat. Většina nemocných se časem stává závislá na podpoře ostatních, a právě proto je nutné při zjištění onemocnění informovat i své blízké. Určitě se musí trénovat mozek, logické uvažování, paměť jak dlouhodobá, tak i krátkodobá, zlepšit jídelníček, začít s fyzickou aktivitou a užívat produkty či léčiva, podporující mozkovou činnost.

(energiezivota.com, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru