Erdogan se smál Kurzovi: Je mu teprve 30 let a dělá show!

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan nedávno v projevu odsoudil kancléře Sebastiana Kurze (ÖVP) a posmíval se Rakousku.

„Je mu teprve 30 a jako ministrovi zahraničí, mu bylo 28. Nyní si dál hraje a dělá show. Tento nemorální kancléř bude mít s námi problémy,“  řekl Erdogan .

Rakouská pobočka Erdoganovy strany AKP rozšířila video s Erdoganovým projevem na Facebooku. Turecký prezident mluvil k více než 200 000 Turků žijících v Rakousku.“Kurz  se asi “zbláznil”, Turecko je stále silnější.“

“My jsme členové skupiny G-20 a oni se tam nedostali,” řekl Erdogan a posmíval se Rakousku.

„Dokud prezident dělá předvolební kampaň v Turecku, a nikoli v Rakousku, tak to  není skutečně problém,“ reagoval tiskový mluvčí spolkového kancléře Kurze, „ jen tak mimochodem Erdogan se plete, Kurzovi už je 31.“

„Skutečnost, že vídeňské pobočky AKP veřejně podporují kritiku tureckého prezidenta Erdogana proti Rakousku, je skandální a znovu ukazuje jejich nedostatek vůle k integraci,“ řekl Gudenus, předseda klubu FPÖ. v tiskové zprávě v neděli.

„Toto video se může při bližším pohledu jevit jako hrozba, v naší zemi stále turecká komunita  vyvolává ponurý obraz,“ varoval FPÖ politik, „evidentně má Erdogan ve Vídni stále mnoho příznivců. Skutečnost, že se s ním více ztotožňují než s Rakouskem, je jasným signálem neintegratovatelnosti této komunity,” řekl Gudenus.

(prvnizpravy.cz, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru