Ledvinové kameny: psychosomatické příčiny a léčba

Ledvinové kameny a skutečné příčiny
Ledvinové kameny – onemocnění urolitiázy je opravdu komplikované a místy i dědičné onemocnění, při kterém vznikají v našich ledvinách, močovodech nebo přímo v močovém měchýři krystalické kamenné útvary. Složení těchto kamenů tvoří hlavně různé soli a minerály. Dle statistik tímto onemocněním trpí až 3x častěji muži než ženy.

Ke kompletnímu vyléčení je nutno pochopit jak materiální, tak i psychosomatické příčiny vzniku tohoto onemocnění. Jak to tedy je?

Klasické příčiny urolitiázy:

nedostatečný pitný režim
vysoká konzumace proteinů, převážně masa
vysoká konzumace sodíku
nízký příjem kyseliny citrónové
nízký příjem magnézia
práce v horku – vysoké pocení
infekce močových cest
prostata
Z materiálního hlediska je urolitiáza následkem převážně špatné životosprávy či případně infekcí močových cest. Klasická alopatická medicína se snaží tyto problémy řešit převážně analgetiky, která potlačují bolest. Spasmolytika se dále užívají pro uvolnění hladké svalstva a tedy ke snadnějšímu a případně bezbolestnému vyloučení kamenů.

Samozřejmě pokud dojde na silná usazení v ledvinách a vylučovacím systému provázaných vysokou krvácivostí, tak může dojít až na chirurgickou operační extrakci. Tyto poznatky nám mohou hodně pomoci, ale přesto neřeší příčinu problému špatné životosprávy, která sídlí v naší vlastní psychice.

Psychosomatické příčiny a opravdová prevence.
Jelikož se zde jedná o vylučovací ústrojí, tak lidé mající ledvinové kameny se něčeho psychicky silně drží a nedokáží to ze svého života řádně vypustit. Daný problém se pomalinku kumuluje, až se následně ozve skrze špatný zdravotní stav.

Neschopnost nechat věci odejít

Stav, kdy člověk pracuje ve velmi horkém prostředí je jednou z příčin tohoto onemocnění. Samo o sobě pobyt v horkém prostředí, např. Africe, není dostatečně silným faktorem ke vzniku dostatečně vysoké spotřeby tekutin. K tomu dojde až ve chvíli, kdy v takové situaci člověk ještě musí vyvíjet namáhavou fyzickou aktivitu, která následně organismus doslova přehřívá. Například práce v továrnách či pekárnách je toho příkladem. Člověk nedokáže takové zaměstnání opustit a vyloučit ze života.

Nepřijetí emocí a ženské energie

Nedostatečný příjem tekutin vzniká ve chvíli, kdy je člověk emocionálně suchý, jelikož odmítá příijímat do svého života emoce, jemnost a ženskou energii. To je jeden z hlavních důvodů, proč muži trpí tímto onemocněním častěji.

Správná prevence a léčba se tedy neobejde a spočívá:

v navýšení pitného režimu
v otevření se vlastní ženské energii a zranitelnosti
ve vyšším příjmu kyseliny citrónové i magnézia
v přijetí nových věcí a životních situací
ve snížené konzumaci masa a proteinů
Chanca Piedra jako drtič ledvinových kamenů a podpora léčby
Samozřejmě změna životních návyků se neděje ze dne na den, ale naše zdraví si zaslouží to nejlepší kombinované a komplexní řešení. Náš zdravotní stav nebude čekat, až my se změníme, proto je léčbu vhodné podpořit klíčovými přírodními produkty, u kterých jsou pozitivní účinky na léčbu prokázány.

Takovým případem je i tropická rostlina Chanca Piedra neboli Phyllanthus niruri, u které byly tyto pozitivní účinky prokázány. Tato rostlina je vhodným kandidátem schopný nahradit jinak užívaná diuretika a spasmolytika. Díky jejím účinkům dochází kromě uvolňování močových cest, také i k lepšímu rozpouštění kyseliny močové.

Kromě toho, že Chanca Piedra dokáže krystalické kameny rozpouštět, tak nám pomáhá i při usazování kyseliny močové v kloubech (revma). Avšak zdánlivě toto nejsou všechny účinky této skvělé rostliny.

Mezi celkové její účinky můžeme zařadit:

spasmolytické a diurektivní účinky
celkově posiluje močové ústrojí
posiluje regeneraci i funkci jater
snižuje krevní tlak
snižuje hladinu cukru v krvi (vhodné při léčbě cukrovky 2. typu)
posiluje imunitní systém svými protizánětlivými účinky
Ledvinové kameny mohou být snadno řešitelným problémem, pokud jsme odhodláni využít naturální způsoby léčby a změnit své návyky i psychické uvažování.  Účinky byliny Chanca Piedra potvrdil renomovaný medicínský portál NCBI zde. Autoři publikace vycházejí ze statistik, laboratorních výsledků i z klinické praxe a studií.

(energiezivota.com, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru