Trestné bude i pohled do výstřihu a snad i úsměv. Kdo se dozví o nevhodném chování, bude je muset ohlásit

“Istambulská úmluva zavede povinné vzdělávání chlapců a dospělých mužů v otázkách správné genderové role. Nařídí padesátiprocentní zastoupení mužů a žen v orgánech, organizacích, spolcích, sportovních klubech, kulturních a jiných (i soukromých) institucích. Vyčlení obrovské finance na zavádění těchto opatření a zejména na podporu neziskovek působících v této oblasti. Jejich představitele bude veřejně oceňovat a povzbuzovat, všechny složky státu s nimi budou povinně spolupracovat. Vytvoří nový kontrolní orgán či instituci, jež vybavena množstvím pravomocí bude mít přístup ke všem státním a statistickým informacím.

A dál: stáhne z trhu všechny knihy, slabikáře a učebnice, které podporují zastaralé pojetí muže a ženy, a nahradí je novým zbožím s těmi správnými teoriemi, příklady, obrázky a upozorněními. Zákonem zakáže Velikonoce, všechny formy tělesných trestů, sado-maso sexuální praktiky, pouta, bičíky a všechny filmy, divadelní představení a performance, jež s nimi pracují nebo je předvádějí. Školská zařízení všech typů změní osnovy, učitele a způsoby výuky ve shodě s novou, lepší budoucností, do výchovy se povinně zapojí i soukromý sektor. Zavede se cenzura internetu a médií, aby se náhodou na veřejnost nedostala žádná nepřijatelná či slovy úmluvy „škodlivá“ informace…

Zavede se nový trestný čin slovního sexuálního obtěžování („Sluší ti to.“). Trestné bude i pohvizdování, úšklebek, pohled do výstřihu a snad i úsměv. Kdo se dozví o nevhodném chování, bude je muset ohlásit, třeba i advokát a lékař, svěří-li se jim klient či pacient, ba dokonce i kdyby s ohlášením klient nesouhlasil. Muž, který uhodí matku dítěte, bude zbaven rodičovských práv.

Prokazování trestných činů, zejména činů sexuálních, se vůbec výrazně změní. Zavedou se nové přitěžující okolnosti, zejména půjde-li o násilí na manželce, družce či bývalé partnerce. Pachatel bude muset prokazovat dobrovolný a svobodný souhlas se sexuálními aktivitami, a to v každé fázi sexu. V praxi to bude obtížně proveditelné, neboť víme z GDPR, že jednou poskytnutý souhlas lze kdykoliv v budoucnu odvolat.

Zákon vyloučí možnost mimosoudního vypořádání, mediace či dohody o vině a trestu. Procesní předpisy se upraví, aby bylo možno stíhat i dítě poté, co dosáhne věku zletilosti, a připuštěny budou jen některé důkazy (slovy úmluvy „relevantní a nezbytné“). Všechny tresty budou exemplární, odstrašující a nepodmíněné. Pachatelé budou doživotně monitorováni.”

Takové zákony způsobí, že na každého bude možné ukázat prstem, obvinit ho a rovnou odsoudit, jak ukazuje #meToo. Každý zlobivý a nedostatečné progresivní muž dostane tento zákonný náhubek. Držet hubu a krok, do země koukat a režim a pokrok chválit – jinak se rychle najde nějaká uvědomělá soudružka, která si vzpomene, že jste ji včera civěl do výstřihu velikosti velkého vápna, který si oblékla jistě právě proto, aby na ní nikdo necivěl.

(euportal.cz, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru