Dva němečtí fanoušci cestují do Moskvy, skončili ale v Kyjevě + VIDEO

Reklamu nechala natočit německá letecká společnost Lufthansa, ale jsou tam „drobné“ chyby, město, ve kterém se fanoušci diví není Moskva, ale Kyjev.

Videoreklama  Lufthansya ukazuje scény z návštěvy kostela, nočního klubu a řeky v údajném ruském hlavním městě. Problémem je, že žádná ze scén nebyla natočena v Rusku, ale veškerý materiál pochází z ukrajinského hlavního města Kyjeva. Mezi 30. květnem a 3. červnem se dívalo více než 1,2 milionu lidí na reklamní film na YouTube.

Německá společnost Lufthansa AG odstranila kontroverzní propagační video pro mistrovství světa v Rusku z internetu poté, co se objevila  masivní kritika filmu.

Mnoho ukrajinských politiků si stěžovalo na video, na twitteru  i facebooku.  I v Bruselu si toho všimli. Litevský člen Evropského hospodářského a sociálního výboru řekl, že Lufthansa by se měla “stydět” za zavádějící prezentaci.

Mluvčí Lufthansy uvedl, že film byl stažen z facebooku  “z logických důvodů kvůli Ukrajině”. Pro filmy a obzvláště reklamy je ale “obvyklé, že měníte původ místa. Je to o představivosti diváka o místě, „ řekl mluvčí Lufthansy.

Lufthansa však nyní uznala svou chybu. Z komentářů k videím v sociálních sítích bylo vidět, že “v konkrétním případě to ublížilo citům některých uživatelů. Velmi toho litujeme a omlouváme se za to. To je důvod, proč Lufthansa již tento víkend odstranila video ze všech sociálních platforem. ”

https://youtu.be/3KVwd4RAsVk

(prvnizpravy.cz, foto: Youtube, video: Youtube)

Přejít nahoru