Ministr: Pokud EU nevyřeší imigraci, do 5 let zanikne. Je to jasný jak facka

Už se nic nelakovalo na růžovo, Německo už ve věci nebylo bráno jako evropská autorita, zazněly radikální názory, imigrační kvóty byly odpískány (nejtvrdší odpor vykázaly země V4 – palec nahoru !), ale hlavně – členské země 27-cítky se na ničem neujednotily a nedohodly. Český čtenář to odtuší žel jen z toho, že česká média o tak významné a názorově pregnantní vrcholné schůzce nebudou moc informovat.

Belgický ministr pro imigraci Theo Francken to v následném rozhovoru s médii vyjádřil suše : Reforma Dublinu (azylového systému EU) je mrtvá. Na zasedání zazněly velmi krajní ( !) názory, ale pokud Evropa od základu nevyřeší problém s imigrací, do pěti let nebude (existovat) žádná EU ani Schengen. To je jasný jak facka. A je to teď, kdy to musí udělat, jinak to nedá. (Nyní se teprve ukazuje jak antisystémové a rozkladné byly aktivity zastánců imigrace…)

Je velký propad důvěry v EU. Lidé už ilegální imigraci nechtějí, je potřeba zavřít hranice a všechny přístavy a imigranty vracet k africkým břehům. Musíme najít způsob, jak obejít článek 3 Evropské úmluvy o lidských právech. Musíme mít možnost lodě (s imigranty) vracet. Mám totiž za to, že mnozí lidé v Evropě si nepřipouští, co se děje, a měli by být vyrozumněni, co skutečně je dnes ve hře, uvedl ministr Francken.

No, česká média a politici asi moc nikoho vyrozumívat nebudou..

(eurabia.cz, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru