V redakci amerického deníku se střílelo. Jsou nejméně čtyři mrtví

Televizi Fox News to řekl úřad místního šerifa. Některá média uvádějí, že útočník byl dopaden. Tato informace je však nepotvrzená. Jiná média zmiňují, že na místě incidentu v masivním počtu zasahuje policie, která podle agentury AP označuje střelecký útok za dosud neskončený. Web Daily Mail s odvoláním na policii napsal, že mrtví jsou nejméně čtyři a že dalších 20 lidí bylo zraněno.
Na místě je také zvláštní jednotka pyrotechniků, kteří budovu a okolí prohledávají kvůli možným nastraženým výbušninám.

Vlastníkem deníku je společnost Baltimore Sun Media Group.

AKTUALIZACE:

Deník The Capital, kde se tragedie odehrává, přináší zpravodajství z hlavního města Marylandu a sousedních okresů. Jeden z redaktorů deníku se během útoku schoval pod stolem. „Není nic děsivějšího než poslouchat, jak někdo střílí do lidí, zatímco jste pod stolem, a pak zaslechnout, jak střelec přebíjí zbraň,“ napsal Phil Davis‏ na svůj Twitter. Policie v New Yorku ohlásila, že v reakci na střelbu v Marylandu vyslala před redakce tamějších velkých médií policejní hlídky.

Útok zřejmě začal ve 14:30 místního času a policisté předpokládají, že střelců je více. Tato informace se ale zatím nakonec nepotrvdila. Budova byla evakuována, na místě zasahuje řada jednotek. Na místě je také zvláštní jednotka pyrotechniků, kteří budovu a okolí prohledávají kvůli možným nastraženým výbušninám. Stážista  v redakci deníku The Capital,  Anthone Messenger, na svém Twitteru zveřejnil naléhavý vzkaz: „Střelec na ulici 888 Bestage. Prosím, pomozte nám.“

Mluvčí města před okamžikem uvedla, že střelec byl oficiálně dopaden. Oběti ale dosud oficiálně potvrzeny nejsou.

Web Daily Mail s odvoláním na policii napsal, že mrtví jsou nejméně čtyři a že dalších 20 lidí bylo zraněno.

AKTUALIZACE:

Pět mrtvých a dva zraněné si vyžádal čtvrteční útok v redakci deníku Capital Gazette v americkém státě Maryland. Asi 40 letý běloch – útočník vyzbrojený brokovnicí a dýmovnicemi si sídlo listu vybral cíleně, policie ho ale dopadla.
Střelec po vstupu do budovy ve městě Annapolis zapálil dýmovnice, procházel přízemím a skrze skleněné stěny střílel po zaměstnancích deníku. „Byl to cílený útok na Capitel Gazette,“ uvedl podle BBC šéf místní policie William Krampf.

Podle informací agentury AP se muž očividně snažil rychlé identifikaci zabránit, neboť si poškodil bříška konečků prstů tak, aby nebylo možné použít k určení identity otisky. Identita nakonec byla stanovena na základě porovnání fotografií tváře. Jméno útočníka policie nezveřejnila, podle médií ale jde o Jarroda Ramose a před šesti lety redkaci deníku neúspěšně žaloval pro pomluvu.

Policejní šéf Krampf řekl, že redakce deníku byla před útokem na sociálních sítích terčem hrozeb. Zda za vyhrožováním stál útočník, jasné zatím není..

Policie po útoku z budovy evakuovala 170 lidí.

 

(SCa, www.ceskoaktualne.cz, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru