Salvini: Nedovolím, aby se Itálie přeměnila na uprchlický tábor!

Zároveň Salvini ujistil, že nová vláda země bude v otázce přistěhovalectví dodržovat přístup založený na „zdravém rozumu”.

Nový ministr vnitra a místopředseda italské vlády za “Ligu” Matteo Salvini navštívil Sicílii. Během návštěvy politik zdůraznil otázku nelegálního přistěhovalectví, což byl jeden z bodů, který mu umožnil, aby se dostal k moci, poznamenal EurActiv.

„Itálie a Sicílie nemohou být evropským uprchlickým táborem. Nikdo mě nemůže odvrátit od přesvědčení, že ilegální imigrace je byznys … to, co vidím, jsou lidé, kteří vydělávají na dětech, které i nadále umírají, a ve mně to vyvolává zuřivost,“ zdůraznil Salvini v jednom z největších shromáždišť migrantů přistávajících v Pozzallu.

EurActiv uvedl, že návštěva se konala na pozadí nedávné zprávy o úmrtí migrantů snažích se dostat do Evropy, aby se vyhnuli válce, pronásledování a hladu v severní Africe a na Středním východě.

Když mluvil s davem svých příznivců, Salvini odešel do migračního střediska, kde se setkal v pátek s 158 migranty, kteří byli zachráněni italskou pobřežní stráží.

„Dobré časy pro nelegální přistěhovalce jsou u konce – připravte si zabalit věcí,” řekl stroze italský ministr.

 

Zároveň, jestliže v případě nelegálních přistěhovalců zůstal názor Salviniho nezměněn, politik výrazně zmírnil rétoriku v souvislosti s nevládními organizacemi, které organizují záchranné operace na moři. Předtím je Salvini obviňoval ze spolupráce s organizátory přepravy migrantů, ale v rámci cesty na Sicílii řekl, že pokud existují organizace, které jsou ochotny pracovat zadarmo, tak mu nevadí.

Salvini současně ujistil, že nová vláda „nebude mít tvrdý postoj k otázce přistěhovalectví”, ale bude se řídit přístupem „zdravého rozumu”.

(prvnizpravy.cz, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru