Vědci varovali před hrozbou možného jaderného útoku USA pro Američany!

Vědci z Michiganské technologické univerzity předpověděli, že dokonce s„nejoptimističtějším scénářem“ amerického jaderného útoku připouštějící absenci vzájemného zaručeného zničení, se Američané stanou obětí „ekologického odvetného úderu“.

Takový scénář by totiž znamenal jadernou zimu, globální hladomor a následnou smrt stovek milionů lidí po celém světě, uvedli odborníci.

Výzkumníci vypočítali, že použití sedmi tisíc jaderných hlavic Washingtonem by mělo za následek smrt asi pěti milionů Američanů. Ztráty mezi civilním obyvatelstvem ohledně„ekologického odvetného úderu“ by se blížily nule pouze tehdy, pokud počet vypálených střel nepřesáhl 100 jednotek.

 

Forbes: I lokální jaderná válka ohrožuje svět chaosem a hladem!

 

Zároveň vědci zdůraznili, že toto hodnocení je učiněno v souvislosti s konzervativním přístupem, a při přísnějšími výpočtech lze vyjevit mnohem závažnější hrozby. Proto považují za možný  „limit“ maximálně 100 jaderných hlavic (bez odvety), neboť cokoliv navíc by nepřijatelně poškodilo vlastní obyvatelstvo Spojených států.

Zároveň upozornili, že i útok 100 jaderných zbraní by vedl k poklesu celosvětové teploty na nejnižší úroveň za 1000 let, tedy nižší, než v Malé době ledové. Došlo by k poklesu slunečního záření o 20% a k poklesu srážek o 19 %. V samotné Americe by došlo kvůli zamrzající úrodě k masivní migraci z Nové Anglie na Středozápad, potraviny by zdražily a hospodářská zvířata by bylo nuceno utratit.

(prvnizpravy.cz, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru