Ne, tak za tohle Klaus, Zeman ani Monsport vážně nemůžou…

Po shlédnutí té převčerejší debaty na ČT mi je to asi trochu jasnější. A nemám zapotřebí hejtovat Monsporta za to, že si možná ulil prachy na Samoe. Ani kvůli tomu, že se podílel na souzení Jazzové sekce. Zrovna tak je mimo mísu hejtovat Václava Klause za to, že dal některým zainteresovaným amnestii (prachy od nich prý mohou vymáhat poškození i tak). A ani mi nepřijde úplně fér na první signální hejtovat náš údajně prohnilý soudní systém.

Na začátku stál samozřejmě podvod ze strany podnikatele Smetky. Poškození byli logicky frustrovaní a někteří z nich přestali uvažovat reálně. Patrně si mysleli, že když si s nimi Smetka a jeho kumpáni tak vytřeli podlahu, mohou oni sami cokoli. Ve stylu: Co je to dostavět si domy bez souhlasu soudu proti tomu, co nám udělal ten hajzl?”.

No jo, jenže i laik jako já ví, že takhle to prostě nefunguje. Část lidí z tě asi tisícovky poškozených prostě udělala chybu, zariskovala a teď za to možná ponese důsledky. Záběry téměř plačících důchodců jsou fajn pro média, ale z pohledu celého toho případu jsou irelevantní.

Asi nikdo z nás jim vystěhování nepřeje a jsem si jistý, že se to nakonec vyřeší jinou cestou. Na druhou stranu pozvedám obočí nad těmi komenty, které mají jasno: Může za to Klaus/Zeman. .Může za to prohnilý soudní systém. Může za to konkurzní správce Monsport.

Ne, jako obvykle je to prostě mnohem složitější a podobné výkřiky jsou úplně k ničemu. Jsou tam emoce a srdíčko, ale to někdy prostě nestačí.

(eportal.cz, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru