Poblíž západní ruské hranice bylo nově umístěno 70 vojenských útvarů

Ministr obrany uvedl, že v západním vojenském okruhu od roku 2016 bylo vytvořeno více než 70 útvarů a vojenských jednotek. Ministr informaci oznámil na schůzi kolega  Ministerstva obrany Ruské federace.

“Měnící se situace v západním strategickém směru vyžaduje, abychom neustále zlepšovali bojovou sílu vojsk a systém jejich zakládání. Za tímto účelem je od roku 2016 vytvořeno více než 70 útvarů a vojenských jednotek, včetně dvou divizí a tří brigád, “uvedl ministr.

Na začátku července bylo oznámeno, že dělostřelci tankové armády Západního vojenského okruhu zničili mechanizovanou kolonu „cvičného“  nepřítele na polygonu Goloveňki v Moskevské oblasti s použitím 152 mm houfnic  “Msta-B” . Cvičení  se zúčastnilo asi 200 vojáků a více než 20 vojenských vozidel.

Již dříve ruský velvyslanec ve Varšavě Sergej Andrejev uvedl, že když Polsko hodlá rozmístit americkou obrněnou divizi na svém  území , tak to sebou nese zhoršení  mezinárodní bezpečnosti a budou vzaty v úvahu při budování ruské politiky.

Obecně řečeno: USA vytvářejí výhružnou vojenskou hradbu varující Čínu před americkou silou, USA a severské státy NATO se připravují na hrozbu budoucí války s Ruskem kvůli Arktidě, a islámské státy se připravují (s pomocí nelegální migrace a rozšiřování NATO a EU na Balkán) okupovat státy NATO, napsal v komentáři pro Prvnizpravy.cz František Roček.

(prvnizpravy.cz, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru