Trump předpověděl bankrot NYT a Washington Postu do sedmi let!

„Twitter se rekordním tempem zbavuje falešných účtů. Vejdou se do toho i nespokojenci v New York Times a propagandistická mašinérie Amazonu (noviny) Washington Post, který neustále cituje anonymní zdroje, kteří podle mého názoru, neexistují? Vypadnou z byznysu během 7 let!”  napsal prezident na svém Twitteru.

Trump neustále kritizuje multimiliardáře Jeffa Bezose, zakladatel Amazonu a šéfa internetového obra. Bezos koupil Washington Post v roce 2013 za 250 milionů dolarů.Noviny neustále vydávájí senzační zprávy o údajných vazbách Trumpa s Rusy, což popřel jak Bílé dům, tak i Kreml.

Trump v reakci odpovídá, že noviny lobují za zájmy jeho politických oponentů. Bezose Trump kritizoval za to, že Amazon, podle něj, poškozuje produkci, za nedostatečně platí daně a „nepřiměřenými“ cenami využívá infrastrukturu veřejné poštovní služby.

S New York Times má americký prezident rovněž velmi obtížný vztah. Publikace se pravidelně stává předmětem jeho kritiky kvůli četným publikacím citující zdroje v administrativě. Noviny zejména napsaly, že náčelník štábu Bílého domu John Kelly tvrdí, že jeho práce „ubohá“, že v Bílém domě existují významné rozdíly v přístupů k Severní Koreji, že se Trumpův tým kvůli vítězství v prezidentských volbách uchýlil k pomoci emisara arabských princů a izraelského specialisty na manipulaci s médii.

(prvnizpravy.cz, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru