Tomio Okamura: „Nastupuje najtvrdšia cenzúra, ktorá sa uplatňuje v celej Európskej únii proti všetkým vlasteneckým stranám“

Slniečkari, liberáli a iní aktivisti nepochybujú, že dnes je sloboda slova tá najrozsiahlejšia a najlepšia, pretože ovládajú politiku a médiá, ale na druhej strane vyzývajú nastoliť tvrdú cenzúru a tresty voči inak zmýšľajúcim. To je podľa nich sloboda. Ak sa im v tomto smere bude dariť ešte viac ako v súčasnosti, onedlho už nebudeme porovnávať súčasnú cenzúru so socialistickou, ale so stredovekým honom na bosorky. Zatiaľ všetko k tomu speje…

Známy český politik Tomio Okamura na svojej facebookovej stránke zverejnil dva krátke príspevky o médiách a o cenzúre. V prvom sa podelil s čitateľmi, ako sa dobre cítil v nezávislom, skutočne slobodnom rádiu, a v druhom poukázal na metódy mainstreamu a jeho správanie sa voči vlasteneckým stranám.

“Vystúpil som naživo na Slobodnom rádiu k aktuálnym politickým témam a v druhej časti relácie som viac než hodinu priamo odpovedal na desiatky telefonických a SMS otázok poslucháčov. Bola to skvelá relácia, veľmi pekne ďakujem za vecné otázky,“ napísal Okamura v prvom príspevku.

V druhom sa venoval príchodu „doby ľadovej“ v cenzúre. “Nastupuje najtvrdšia cenzúra. Denník Blesk a on-line denník Blesk.cz sa rozhodli opäť, rovnako ako vlani, úplne vynechať SPD z predvolebných debát. Tento postoj je absolútne zjavnou politickou cenzúrou,” uviedol. Tato cenzúra sa podľa neho uplatňuje v celej Európskej únii proti všetkým vlasteneckým stranám. “S cenzúrou sa hnutie SPD stretáva od svojho vzniku, napriek tomu narastá podpora hnutiu a veríme, že v komunálnych a senátnych voľbách dosiahneme úspech aj napriek cenzúrnemu zásahu médií,“ domnieva sa.

“Praktiky cenzúry, skresľovanie informácií a používanie tendenčných informácií sú bežné i vo verejnoprávnej Českej televízii a Českom rozhlase (a to tento český politik asi nesleduje našu RTVS – čo by potom povedal? – pozn. E. R.), a to ako nástroj politického boja s SPD. Dôvodom tohto postupu je rozhodná pozícia SPD proti totalitne neomarxistickej podstate Európskej únie,“ vysvetľuje Okamura.

“Denník Blesk cenzuruje naše hnutie dlhodobo. Minulý rok na jeseň pred kľúčovými voľbami do Poslaneckej snemovne prezentoval Blesk ako jediné médium opakovane falošné prieskumy, v ktorých malo SPD pod 5% – a na základe tohto neboli zástupcovia SPD pozvaní  do ani jednej z ôsmich predvolebných debát Blesku. Pritom naše skutočné volebné preferencie boli nad 10%, čomu tiež zodpovedal náš skutočný volebný výsledok 10,6% a volilo nás približne 540-tisíc občanov Českej republiky a za to im ďakujeme,“ uzatvára svoj komentár český politik Tomio Okamura.

A na záver zostáva iba dodať, že všetko, čo napísal, je fakticky presnou kópiou diania na Slovensku. Nuž, situácia v médiách je v celej Európskej únii rovnaká. Okamura to presne postrehol: prichádza najtvrdšia cenzúra. Práve tí, ktorí kričia o slobode, demokracii a nezávislých médiách, nastoľujú takú tvrdú cenzúru, ktorá sa už pomaly približuje ku stredovekej. Ešteže zatiaľ neupaľujú na hranici…

(hlavnespravy.sk, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru