Bitka na koupališti v Dubí má nečekanou dohru. Toto se šíří na internetu + VIDEO

Horká idyla na koupališti v severočeském Dubí se rychle změnila v peklo po napadení mladíka skupinou pěti až sedmi útočníků. To vše odstartovala možná malicherná hádka mezi ženami kvůli napomenutí dítěte, kterou se mladík snažil uklidnit, a pak začaly létat pěsti.

Připomeňme si, o co šlo. Podle policie měla na koupališti v Dubí napadnout pětice útočníků mladého muže, který se snažil urovnat spor mezi dvěma ženami. Mezi nimi se rozhořel verbální konflikt kvůli tomu, že jedna ze zúčastněných napomenula koupajícího se chlapce, což se druhé z žen nelíbilo.

Svědkové incidentu tvrdí, že na mladíka útočila jistá etnická menšina, konkrétně Romové, čehož se chytla některé média, jiná média ale informace o etnickém původu útočníků nezveřejnila. Etnickou příslušnost odmítla komentovat i Policie ČR, která věc aktuálně šetří. Svědectví, které koluje na sociálních sítích, se rovněž s tím policejním rozchází konkrétně v tom, kolik útočníků na muže útočilo. Podle jistých svědků přímo z místa jich totiž nemělo být pět, ale sedm.

ParlamentníListy.cz ve středu v podvečer přetiskly svědectví plavčíka (původně publikováno ve formě videa na facebookové stránce agentury JV Press), který byl incidentu osobně přítomen. Plavčík si stěžuje na drsné poměry v severočeských bazénech a rovněž na návštěvníky, kteří prý nerespektují řád a koupají se oblečení.

VIDEO zde: https://www.facebook.com/jvpress.cz/videos/972287659607881/

Drsné poměry na severu Čech a etnické pnutí mezi menšinou a většinou našemu serveru potvrdil i zdroj přímo z agentury JV Press. Podle toho, co nám řekl, nebyl výbušný incident prvním konfliktem na daném místě.

Agentura JV Press nyní na webu přináší další detaily brutálního napadení. „Krvavá, brutální bitka skončila závažným zraněním v obličeji. Rány pěstí totiž mířily především na hlavu a obličej mladého muže,“ píše agentura v aktualizovaném článku. Podle agentury rovněž měli útočníci s odvoláním na očitá svědectví křičet na napadeného mladého muže „sprostá a rasistická slova“. Podle JV Press ale policie útok i nadále šetří jako pouhé výtržnictví a nikoliv jako rasově motivovaný útok.

A na sociálních sítích se již začínají ozývat první nespokojenci. Věc se čile řeší například ve facebookové skupině Český patriot. „Podle policie nic nenasvědčuje tomu, že by čin měl rasový podtext. Aha. Ještě, že nás uklidnili, co?,“ stojí v čerstvém postu na této stránce, ve kterém správci skupiny sdílí reportáž, kterou o incidentu odvysílala televize Prima.

A vesele je i v diskuzi pod příspěvkem. „No já nevím, ale neměli bychom být spíš rádi, že ten chlapec bude obviněn jen z výtržnictví? Jak na to vlítnou neziskovky, klidně může dostat hromadnou vraždu ve stádiu pokusu a z krimu už nevyleze,“ píše ironicky jeden z diskutujících, uživatel Facebooku Hlatko J. (zřejmě pseudonym).

„Přesně jsem toto věděl, že to takto zametou pod koberec a viník není znám,“ píše další uživatel s facebookovým jménem Matal P. „Jak výtržnictví? Jen kdyby to bylo obráceně, to by bylo řevu,“ napsala zase Eliška K. „Kdyby to bylo obráceně, tak jsou kamiony v ulicích,“ napsal John Sekky. „Jo, jenže, kdyby jsme byli v ulicích my, tak je to pochod neonacistů,“ napsala Terka J.

Nutno zmínit, že otázka soužití menšin a většiny je na severu Česka velmi ožehavým a potenciálně třaskavým tématem. Není to tak dávno, kdy se region severních Čech a Šluknova stal místem etnických bouří a protiromských demonstrací, na kterých participovali neonacisté. Policie je tehdy úspěšně rozprášila.

(parlamentnilisty.cz, foto: Facebook, video: Facebook)

Přejít nahoru