Policie má průšvih kvůli fotce s polonahou ženou

Fotka okamžitě vzbudila mezi lidmi spíše negativní reakce. Jedni mluvili o sexismu, druzí brali snímek s humorem. Nakonec se strážníci za fotku omluvili a ze sociální sítě ji stáhli.„Ahoj kluci, máte tady někde na Praze 7 náborové oddělení? Pro ty, co v této fotce hledají jiný význam. Foto jsme dostali přímo od strážníků z Prahy 7 pro zpestření horkých letních dnů a nejde o NÁBOR,“ stálo v komentáři u fotky.

 

To, že se nejedná o náborovou fotografii, zdůraznila i mluvčí pražské policie Irena Seifertová. Snímek měl podle ní ukázat, že policisté jsou jen lidé.

„Rozhodně se nejednalo o náborový příspěvek, ale o příspěvek, který nám zaslali naši kolegové z Prahy 7, kteří slouží přímo ve výkonu,“ uvedla pro média. Dodala, že se policisté snaží svůj oficiální facebookový profil občas odlehčit od závažných témat.

 

Rozhodně podle mluvčí nebyl příspěvek myšlen jako sexistický, ale pouze reagoval na horké dny a teplé počasí. „Fotografie vznikla spontánně, bez přípravy, bez jakéhokoli zlého úmyslu,“ okomentovala Seifertová.

Snímek nakonec vydržel na sociální síti jen asi tři hodiny. „Vzhledem k mylné interpretaci našeho příspěvku, jehož záměrem nebylo nikoho poškodit či diskriminovat, rozhodli jsme se pro jeho stažení. Pokud jsme se kohokoliv dotkli, omlouváme se. Velmi nás mrzí, jakou negativní reakci celá záležitost vyvolala,“ uvedli strážníci na Facebooku.

(SCa, www.ceskoaktualne.cz, foto: Facebook Městská policie hl. m. Prahy )

Přejít nahoru