Tak to není vůbec hezké. Takhle ošklivě zesměšnili kanceléřku Merkelovou…

Merkelová navštívila Gruzii v rámci cesty po Zakavkazsku. Během cesty navštívila kancléřka vesnici Odzisi na hranici s Jižní Osetií, kde měla příležitost si prohlédnout blízkou ruskou vojenskou základnu.

Fotografie kancléřky způsobila bouřlivou reakci na sociálních sítích. Uživatelé se zejména zajímali, co Merkelová mohla dalekohledem vidět.

„Merkelová se podívala dalekohledem na ‚Putinovy vojáky‘ (viděla něco zajímavého… nedá se odtrhnout… asi se vojáci koupou na ulici),” řekl @EvdokimovOE.

„Tak to je všechno. Minuly tě dny, kdy dalekohledy obdivovaly Měsíc a hvězdy, nyní je armáda Ruska vesmír, obdivují ji a dívají se na ni,” napsala @ta_va_kom.

Současně někteří viděli v akci kancléřky hrozbu a přirovnali Merkelovou k Adolfu Hitlerovi.

„Merkelová se dívala dalekohledem na ruskou vojenskou základnu z gruzínské vesnice. Stejně si Hitler prohlížel území nepřítele,” zdůraznila @annadatskaya4.

„Angela Merkelová se podívala do dalekohledu na ruské vojáky. Pravděpodobně plakala, protože tam mohli být vojáci z NATO a kvůli drzosti se jim nic nepodařilo!” poznamenává @mamashacurag.

Uživatelé navíc poukázali na to, že Merkelová nemusela věnovat tolik energie, když se snažila vidět základnu pomocí dalekohledu.

„Mohla by jen požádat o návštěvu,” napsala @tatyakuku.

Gruzie v noci na 8. srpna 2008 ostřelovala z raketometů Grad Jižní Osetii, gruzínská vojska zaútočila na republiku a zničila část Cchinvali. Rusko bránící obyvatele Jižní Osetie, z nichž mnozí přijali ruské občanství, vyslalo vojska do republiky a během pěti dnů bojových akcí vytlačilo gruzínské vojáky z tohoto území.

(euportal.cz, foto: Facebook)

Přejít nahoru