Babiš k Soukupovi na TV Barrandov: Nechte mě chvíli mluvit, pane Bože

Soukup Bohužel na přání premiéra nedbal a tak  v průběhu rozhovoru musel premiér doplňovat své odpovědi  dalšími podobnými poznámkami jako …”Nechte mě říct dvě slova!” nebo “Když mě necháte mluvit!” či “Já jsem ještě neskončil!”

 

V duelu přišla řeč i na pietní akt, který proběhl 21. srpna 2018 před Českým rozhlasem. Moderátor premiéra kritizoval za nevhodný projev, načež mu předseda vlády vyčetl, že jeho projev vůbec nečetl.

“Plivali na mne a křičeli, že jsem byl v KSČ a přitom předsedovi Senátu, který byl v KSČ delší dobu než já, málem tleskali. Ten najatý dav vypískal i předsedu Parlamentu, který se narodil po roce 1968 a vůbec nebyl v žádné straně,” popisoval premiér Babiš situaci, jaká byla před Českým rozhlasem 21. srpna 2018..

 

“Dokonce jsem viděl jeden záběr z toho protestu, jak jedna žena cloumá s nějakým chlapíkem před sebou a vyčítá mu, že málo řve! To jsou ti stejní lidé, kteří demonstrovali před časem, když jsem měl svatbu, nyní byli před rozhlasem,” konstatoval Andrej Babiš.

“Navyšujeme platy tam, kde byly nejnižší,” řekl k očekávaným jednáním s odboráři, aby jedním dechem prohlásil … “Máme skvělou ministryni financí!”

 

Diváci se ještě dozvěděli, že neobsazená pozice ministra zahraničních věcí je věcí Jana Hamáčka, který tuto roli zatím zvládá společně s funkcí ministra  vnitra a že premiér nyní řeší migraci, aby se Evropa společně bránila nájezdům  migrujícím Afričanům.

https://www.youtube.com/watch?v=LdUP5RdIvAc

(prvnizpravy.cz, foto: Youtube, video: Youtube)

Přejít nahoru