Kolaboranti, fuj, vynadal Klaus mladší europoslancům. Kvůli němu nám teď vyhrožují smrtí, nadává Štětina

Poslanec Václav Klaus mladší označil ty české zástupce, kteří řízení podpořili, za kolaboranty. A to prý je jen začátek.
„Evropský parlament dal zelenou šikanování svrchovaného Maďarska. Z českých poslanců se jako evropští kolaboranti projevili: TOP09 Štětina, Pospíšil (předseda), Niedermayer… ANO Telička a spol. a ČSSD Poche. Fuj,“ poznamenal poslanec ODS Václav Klaus mladší.
Komentoval také čtvrteční diskuzi na stejné téma v Poslanecké sněmovně. „Dnes v parlamentu bouřlivá diskuse k Maďarsku a jeho trestání za vlastní politiku „Evropou“. Stejně jako včera – čeští kolaboranti v europarlamentu hlasováním, i dnes vyskočili jejich soudruzi ve zbrani a okřikovali nás. Langšádlová (TOP09), Bžoch (ANO), Farský (STAN) a asi nejfanatičtější eurohujer v dolní sněmovně – Pirát Peksa,“ byl velmi konkretní Klaus.
A nebyl zdaleka jediný. „Co říkáte na to, že poslanci ANO, TOP09 a ČSSD hlasovali v EP pro sankce na Maďarsko? Zapamatujte si ty strany a ta jména, až zase budou chtít váš hlas. Brzy se může takto hlasovat o naší zemi! Tito naši zástupci v Evropském parlamentu hlasovali pro zahájení procedury odebrání hlasovacích práv Maďarsku,“ poznamenal někdejší europoslanec a expředseda Svobodných Petr Mach. Přidal i jmenný seznam těch, kteří „zradili“.
Zároveň poslal vzkaz premiérovi Andreji Babišovi, protože i europoslanci zvolení za ANO hlasovali pro zahájení řízení proti Maďarsku. „Pane Andreji Babiši, budou vaši europoslanci příště hlasovat pro zbavení hlasovacích práv České republiky, až hlasování nebude o Maďarsku, ale o nás? Hrajete to na obě strany, nedá se vám věřit,“ vzkázal.
„Jsem rád, že ve Sněmovně dnes řada poslanců včetně ODS odsoudila včerejší hlasování EP proti suverénímu Maďarsku. Podobné kroky prohlubují příkopy a konflikty mezi starými a novými členskými státy EU. Pokud bychom se dnes nezastali Maďarska a Polska, další útok bude mířit na nás,“ přidal se poslanec a ekonomický expert ODS Jan Skopeček.

Podle europoslance Jaromíra Štětiny kvůli podobným diskuzím někteří čelí výhrůžkám. „Výhrůžky smrtí se stávají normou. Vyjádření Václava Klause juniora rozpoutaly diskusi, ve kterém je mně a mým kolegům europoslancům vyhrožováno. Množí se slovo kandelábry,“ postěžoval si.

(megazine.cz, foto: Youtube)

 

Přejít nahoru