V Amsterodamu bodal do lidí zuřivý Afghánec. Postřelila ho policie

Útočník pobodal dva lidi na amsterdamském nádraží. Motiv útoku zatím není znám, podle všeho mu však předcházela hádka. Kvůli incidentu muselo být evakuováno nádraží a doprava na něm zastavena.

Pobodaní lidé i pachatel skončili v nemocnici. Jak popsal majitel nedalekého květinářství Richard Snelders, do jeho obchodu se uchýlil mladík, z jehož ruky tekla krev. Píší to Novinky.cz. Ty přinášejí také vyjádření ministra vnitra Ferdinanda Grapperhause. Ten uvedl, že o činu ví, ale nechtěl spekulovat, zda jde o terorismus, nebo kriminální čin.

Jak informuje deník Telegraph, útočníkem byl 19letý Afghánec s povolením k pobytu v Německu.

https://www.youtube.com/watch?v=C-dQ0nuc6MU&feature=youtu.be

Aktualizace:

Server britského deníku The Telegraph přinesl informace o tom, že v pátek večer devatenáctiletý Afghánec v Amsterdamu pobodal dva turisty. Agentura Reuters teď přidává k útoku další podrobnosti.

V pátek večer došlo na amsterdamském nádraží k útoku. Devatenáctiletý Afghánec tu měl pobodat dva turisty. Všechny tři osoby nakonec skončily v nemocnici.

Podle informací agentury Reuters jsou obě napadené osoby občany Spojených států. Informaci zveřejnilo velvyslanectví Spojených států v Nizozemí. Oba turisté dodnes leží s vážnými zraněními v nemocnici.

Devatenáctiletý útočník, kterého zneškodnila policie, také zůstává postřelen v nemocnici. Vyslechnut bude později. Motiv k bestiálnímu útoku zůstává nejasný.

(parlamentnilisty.cz, foto: Youtube, video: Youtube)

Přejít nahoru