Prestřelka v americké bance má tři oběti

Mrtvý je také pachatel, kterého zastřelila policie. Podle agentury Reuters důvod střelby není zatím znám. Ví se, že útočník začal střílet před vstupem do vestibulu banky asi v 9:00 místního času. Poté jej zneškodnila skupinka tří nebo čtyř policistů.
„Uslyšel jsem asi osm výstřelů a lehnul si na zem. Pak jsem viděl, jak přichází policie. Ještě teď se třesu,“ sdělil svědek události. „Byli jsme ve 29. patře a zaslechli výstřely,“ uvedl další svědek. „Policie rychle zablokovala celou ulici. Hned jsme věděli, že je něco špatně. Měli jsme strach.“
Jeden z náhodných kolemjdoucích řekl, že se chystal vstoupit do banky, když ho někdo varoval, že se tam střílí. Leonard Cain dodal, že uviděl ženu, která tam také šla a kterou se ostatní marně pokoušeli varovat.

Žena jim nevěnovala pozornost, protože měla na uších sluchátka.

„Vešla do dveří a pachatel ji zastřelil,“ řekl Cain.

Policie doporučila obyvatelům města, aby nevycházeli z domu, dokud se situace neuklidní.

Místní policejní oddělení brzy po vypuknutí incidentu oznámilo, že pachatel byl zneškodněn. Do nemocnice byli převezeni čtyři lidé, u nichž byla následně konstatována smrt.

Prostor před vchodem do budovy policie kvůli vyšetřování uzavřela. Podle listu The Cincinnati Enquirer se někteří zákazníci banky schovali před střelcem do umývárny. Jedna oběť střelby byla nalezena v nedaleké cukrárně.

(SCa, www.ceskoaktualne.cz, foto: AP)

Přejít nahoru